Diumenge, 28 d'abril de 2024
obres

Sant Esteve de la Sarga comença les obres del nou ajuntament i el local social

Els treballs estan subvencionats per la Diputació de Lleida i tindran una inversió de 300.000 euros

Pallars Digital Sant Esteve de la Sarga | 11 de juliol de 2023 a les 11:16
Es preveu que els treballs s'allarguin més enllà de la primavera del 2024 | Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga
Sant Esteve de la Sarga ha començat recentment les obres per construir el nou ajuntament del municipi, que fins ara es trobava en un pis de lloguer de la ciutat de Tremp. Els treballs, que preveuen rehabilitar l'antiga casa de la mestra, també serviran perquè l'edifici aculli el nou casal social.

Tal com va explicar a Pallars Digital l'alcalde Jordi Navarra, el nou espai comptarà amb una recepció a la primera planta, on també hi haurà les dependències municipals, les oficines, la sala de plens i l'arxiu. Mentrestant, l'edifici constarà d'una sala polivalent, que és la que s'utilitzarà com a local social.
 

Imatge de l'estructura de la futura casa consistorial. Foto: Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga

 
En total, les obres comptaran amb una inversió de 300.000 euros finançats per la Diputació de Lleida. Es tracta, però, d'un preu un 30% més car del que estava previst inicialment. La primera adjudicació del projecte, aprovat a finals d'octubre del 2022, era de 217.430 euros, però l'augment de preu dels materials va obligar l'ajuntament a endarrerir l'inici dels treballs i augmentar-ne els costos.

Va ser aleshores quan l'empresa adjudicatària va comunicar que no podia executar les obres. En aquest sentit, i malgrat disposar dels diners, l'alcalde apuntava en el seu moment que "no era just" començar la rehabilitació sense un procés d'adjudicació. Es tracta d'un contratemps que també van haver de patir altres ajuntaments pallaresos en el recent context d'inflació.

Així doncs, amb el nou ajuntament i el local social finalitzats, previsiblement més enllà de la primavera del 2024, Sant Esteve de la Sarga posarà fi a un "exili" de més de 10 anys, durant el qual les dependències del consistori han estat fora del municipi. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació