Dissabte, 27 d'abril de 2024
natura

La Vall de Bonabé torna a regular l’accés de vehicles 4x4 per garantir la protecció acústica

Després de la prova pilot de l’any passat, la mesura estarà vigent durant tot l’estiu, fins a l’11 de setembre

Pallars Digital Alt Àneu | 11 de juliol de 2023 a les 09:54
Quatre persones amb bicicletes elèctriques a la Vall de Bonabé | Parc Natural de l'Alt Pirineu
Després que l'any passat fos declarada Zona d'Especial Protecció de la Qualitat Acústica, la Vall de Bonabé, situada dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu, torna a regular l'accés de vehicles 4x4 per garantir la protecció acústica. Així doncs, i per voluntat de l'EMD d'Isil i Alós, l'accés de motos, quads i buggies no elèctrics ja està restringit excepte veïns i vehicles autoritzats.

 
D'altra banda, i arran de la prova pilot realitzada durant l'estiu del 2022, a partir del passat 23 de juny i fins a l'11 de setembre, els vehicles totterreny que vulguin circular per la Vall, concretament entre el Fornet i Marimanha, hauran de reservar amb antelació en aquest web, i amb un límit de fins a 150 vehicles diaris. El preu de la reserva és de cinc euros per vehicle, mentre que els veïns de la zona i altres vehicles autoritzats n'estan absents.
   
Si que es podrà estacionar gratuïtament als aparcaments del Fornet (entrant per Alós d'isil) o Marimanha, amb entrada per la Val d'Aran. D'aquesta manera, el Parc de l'Alt Pirineu vol evitar la massificació de vehicles en època d'estiu, i conservar la Vall de Bonabé com un indret tranquil, sigui a peu, a cavall o en bicicleta. De fet, hi ha la possibilitat de llogar bicicletes elèctriques al Refugi del Fornet.

Aquesta norma està incorporada a l'ordenança de regulació de vehicles motoritzats de l'EMD d'Isil i Alós, mentre que un servei de vigilància del Parc Natural situat als dos punts d'entrada s'encarregarà de fer-la efectiva amb el suport dels Agents Rurals i dels Mossos d'Esquadra.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació