Dissabte, 27 d'abril de 2024
premi

Ecològica dels Pirineus s’endú un dels premis a millor productor sostenible d’Espanya

L’empresa càrnia de la Pobla de Segur ha estat guardonada gràcies a la seva hamburguesa de vedella ecològica

Pallars Digital La Pobla de Segur | 7 de juliol de 2023 a les 10:16
Dues vaques brunes del Pirineu en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Ecològica dels Pirineus és una de les guanyadores dels Premis BBVA als Millors Productors Sostenibles d'Espanya 2023. El guardons, entregats pel banc i els germans Roca, han reconegut la labor de l'empresa de la Pobla de Segur i de nou productors més compromesos amb el medi ambient i la producció inclusiva i responsable. En concret, ha estat guardonada per la seva hamburguesa de vedella ecològica.

Els productes premiats en aquesta edició, que compten amb el certificat oficial de producció ecològica, formaran part d'una de les receptes que els germans Roca elaboren i difonen dins de Gastronomia sostenible. Una iniciativa que BBVA també impulsa al costat del Celler de Can Roca per fer costat als petits productors d'Espanya i promoure la cuina saludable amb productes de temporada. A més, es donaran a conèixer les històries inspiradores de cadascun dels guanyadors a través d'un pla de difusió que contribuirà a situar-los en el mapa de la producció sostenible local.
 
En aquesta edició el jurat, format per membres de BBVA, El Celler i la Fundació Ecologia i Desenvolupament (ECODES), ha valorat la incorporació de criteris mediambientals, socials i de sostenibilitat econòmica en els seus models de negoci. En concret, aspectes com la disminució de la petjada de carboni; la incorporació de mesures per a millorar l'eficiència energètica durant els processos de producció; les mesures adoptades en matèria d'inclusió social, el relleu generacional en l'empresa, així com la importància de la seva activitat com a motor de desenvolupament de les zones rurals.

"Hem tornat a premiar 10 iniciatives que tenen darrere històries que són tot un exemple. Projectes que poden servir d'inspiració a Pimes i autònoms que estiguin incorporant la sostenibilitat en la seva activitat per a evolucionar el seu negoci cap a models més sostenibles, o perquè vulguin iniciar un projecte verd i inclusiu. Estem molt satisfets amb l'increment de la participació en aquesta edició, i per haver estat capaços d'arribar a productors de tot el territori nacional amb un impacte molt positiu en l'economia local", ha destacat Alberto Cano, director de Pimes de BBVA a Espanya.
 
Per part seva, el propietari del Celler de Can Roca, Joan Roca, ha ressaltat que "és un orgull formar part d'aquest jurat i poder donar valor als productors que treballen dia a dia compromesos amb la sostenibilitat. De la mateixa forma, aquests 10 productors fan una labor crucial tant per al medi ambient com per al futur de l'agricultura i ramaderia del país".

En aquesta convocatòria, Andalusia ha estat la regió més participativa aglutinant el 20% de les candidatures, seguida de Catalunya (16%), el País Valencià (11%) i Aragó (9%). Respecte als sectors, tots han estat representats en aquesta quarta edició. Destaquen les hortalisses i fruites d'espècies herbàcies; les fruites d'espècies llenyoses (de llavor, d'os o els cítrics); les carns i els ous; així com els olis i els greixos que aglutinen prop del 60% dels productes presentats pels agricultors, ramaders i productors d'aliments en general.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació