Dissabte, 27 d'abril de 2024
senderisme

El Festival de Senderisme de la Vall Fosca escalfa motors per a la 8a edició

Tindrà lloc del 7 al 9 de juliol amb l'observació d'estrelles i la caminada nocturna pel Parc Nacional com a activitats destacades

Pallars Digital Pallars | 6 de juliol de 2023 a les 11:02
El programa del festival també ofereix activitats per a públics diversos | Acció Climàtica
La Vall Fosca celebrarà del 7 al 9 de juliol la 8a edició del seu festival de senderisme, el primer dels tres que tindran lloc enguany al Pallars. Tots amb la filosofia de donar a conèixer el territori i els seus camins, a través d’excursions i posant en valor la figura dels guies locals.

El tret de sortida del Festival de Senderisme de la Vall Fosca, serà aquest mateix divendres a la tarda, amb l’activitat estrella del sopar, observació d’estrelles i caminada nocturna a més de 2000 metres al Parc Nacional d'Aigüestortes, declarat destinació Starlight per l'Unesco l'any 2018.
 
Dins del programa es troben activitats de tot tipus i adreçades a públics diversos. Així, trobem propostes més exigents com una caminada vinculada al Parc Nacional i a la història hidroelèctrica de la Vall, i que consisteix a fer un recorregut circular, sortint de Capdella, amb uns paisatges de alta muntanya espectaculars, que aniran acompanyats del guiatge del Parc Nacional i l’Institut Centre d’Estudis de Muntanya del Pallars, o una sortida menys exigent per descobrir les roques més antigues de la Vall Fosca.

I per a un públic familiar, el festival proposa una activitat per fer d’exploradors i conèixer la fauna i la flora que ens envolta a través de mapes i pistes d’orientació. Tot això a l’entorn del poble d’Antist. Un dels elements innovadors del Festival és el Campament de muntanya d’època, que s’instal·larà al campament Flamisell a la Pobleta de Bellveí, on es recrearà un campament de muntanya d’estiu com els que organitzaven les entitats excursionistes de començaments del segle XX.
 
Durant tot el Festival es podrà visitar i també s’hi programaran tallers com la construcció de refugis, com obtenir i potabilitzar aigua o sobre les diferents maneres de coure aliments. Ecoturisme i sostenibilitat, són conceptes clau del Festival de Senderisme de la Vall Fosca, un dels més antics del cicle i que s’ha consolidat com una opció d’ecoturisme que posa en valor l’entorn i interactua amb el medi de manera respectuosa.

D’aquesta manera, es vol atraure un públic sensible i un visitant de qualitat amb valors de respecte a la natura molt arrelats. A més, aquest any el Festival formarà part d’un pla pilot d’impuls del transport públic, amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), i promourà la mobilitat sostenible posant un transport col·lectiu per als participants del Festival. D’aquesta manera, els participants es traslladaran a les diferents activitats en transport públic.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació