Dissabte, 27 d'abril de 2024
lgbti+

El Pallars Jussà estrena un conte audiovisual per concienciar sobre les discriminacions que pateix el col·lectiu LGBTI+

La presentació va tenir lloc durant la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ a l’Epicentre de Tremp

Pallars Digital Tremp | 3 de juliol de 2023 a les 12:26
Imatge de la presentació dels contes, aquest passat divendres | CCPJ
El Servei d’Atenció Integral del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha presentat un conte audiovisual que explica les vivències de les persones del col·lectiu LGBTI+. La presentació s'ha dut a terme durant l’acte institucional en commemoració del dia internacional de l’Orgull LGBTI+ que ha tingut lloc aquest passat divendres a l'Epicentre de Tremp

Aquests audiovisuals, titulats Les quatre històries de Roní, formen part d’una campanya de visibilització que mostra des d’una perspectiva pedagògica i visual, un seguit de situacions que resulten ser la base de la majoria de les discriminacions que pateixen les persones del col·lectiu. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha assenyalat que ara a fa cinc anys es va adquirir el compromís de treballar per una comarca que garanteixi els drets de les persones LGBTI+ i que a diari cal seguir desplegant unes polítiques públiques diverses,  inclusives i que garanteixin la igualtat de totes les persones.

També ha afegit que garantir canvis estructurals que impactin en la societat, és una carrera de fons i en aquesta carrera tothom pot aportar el seu granet de sorra per fer-se conscients que cal sumar tots els esforços possibles per aconseguir-ho. 

Des del SAI s’acompanya i s’assessora a totes les persones del col·lectiu que ho requereixin, així com a les seves famílies, des d’una visió integral, però alhora també es vetlla per garantir la continuïtat de la lluita per avançar en els drets de les persones trans, intersexuals, lesbianes, gais, bisexuals i de qualsevol persona amb una identitat de gènere i/o orientació sexo-afectiva que divergeixi de la heteronormativitat.

En aquest servei també es poden realitzar consultes sobre temes relacionats com acompanyaments en processos legals, psicològics, socials i mèdics i es realitzen formacions a professionals de l’àmbit social, cultural i educatiu per a treballar canvis estructurals que permetin una societat més inclusiva i segura per a totes les persones.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació