Dissabte, 27 d'abril de 2024

A les noves alcaldies de Lleida, Pirineu i Aran

Article del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn

Opinió Pallars | 3 de juliol de 2023 a les 08:19
Joan Talarn, en una imatge d'arxiu | Diputació de Lleida
Senyor director,

Des del passat dissabte 17 de juny que un bon grapat d’homes i dones compromeses amb els seus pobles s’han convertit en les primers veïnes i veïns dels seus municipis: seran els primers en patir davant qualsevol incidència al seu poble i els últims en descansar fins que no estigui solucionada. Ben bé ho sabem els que ho hem viscut en primera persona aquests darrers anys, i molt particularment alcaldies i regidories que han hagut de fer front una pandèmia, la situació més insòlita mai viscuda en generacions, i als quals aprofito per tornar a fer un reconeixement públic per la seva valenta predisposició i responsable actuació en benefici de la salut dels nostres conveïns. 

Molt especialment voldria fer arribar la meva felicitació i desig de molts èxits a aquelles persones que per primera vegada a la seva vida assumeixen aquesta responsabilitat amb els seus conveïns. Sé del que parlo, perquè jo mateix em vaig trobar en aquella situació ara fa vuit anys, combinant sensacions d’emoció i vertigen, de respecte i responsabilitat.

Moltes coses de la vida interna d’un ajuntament les veureu diferents a l’òptica anterior, tant si éreu a l’oposició abans com si per primera vegada representeu als vostres conciutadans. I aquest descobrir els engranatges del funcionament intern d’una organització municipal és una experiència que, una vegada assumida, us farà créixer com a persones dedicades a la gestió pública, que sempre ha d’estar orientada a cercar el bé comú, o com m’agrada dir sovint: treballar en favor de la felicitat dels nostres veïns i veïnes, facilitant que puguin fer arrelar projectes de vida als nostres municipis. 

Us començaran a neguitejar molts detalls dels quals, potser, fins ara no n’éreu sabedors. Està bé que us amoïni, perquè és símptoma de responsabilitat, però prengueu aquest sentiment com el motiu que us ha d’esperonar a  buscar sempre les solucions i no enrocar-vos en els problemes. I sapigueu que tindreu en primera instància l’ajut del personal dels vostres consistoris, els professionals que us guiaran obrint unes portes que potser desconeixeu que existien i acostumats a lidiar amb problemes que venen d’antuvi.

I tingueu la tranquil·litat que no esteu sols. La Diputació de Lleida està al vostre costat, en tant que ajuntament dels ajuntaments i, sobretot, perquè volem complir la nostra paraula de ser la força dels municipis i mantenim aquest compromís amb tots i cadascun dels alcaldes i alcaldesses.

Tal i com hem fet aquests darrers quatre anys, continuarem estant al servei de tots i cada un dels ajuntaments de la demarcació de Lleida, Pirineu i Aran, sense preguntar mai per quina formació política us vau presentar a les eleccions, perquè una vegada agafada la responsabilitat de la vara d’alcalde representeu a la totalitat del vostre veïnatge, independentment de a qui votà cada un. 

En els propers mesos rebreu les informacions necessàries per a conèixer quins serveis i finançaments rebreu des de la Diputació, així com que teniu a la vostra disposició el Despatx de les Alcaldies, uns espais al propi Palau de la Diputació que podeu utilitzar en els vostres desplaçaments de treball a la ciutat de Lleida.   

Així, fem nostre, des de la Diputació de Lleida, el vostre compromís amb el benestar dels vostres convilatans, que són els veritables destinataris dels principis bàsics i irrenunciables de la governança republicana: Un sistema de repartiment dels fons sobre bases equitatives, públiques, transparents i objectivables; reconeixent l’autonomia municipal a l’hora de decidir la destinació de la inversió a cada poble; aplicant criteris de discriminació positiva en favor dels municipis en risc de despoblament o que pateixen el condicionant de viure en l’entorn de muntanya; i defensant la nació catalana i les llengües catalana i aranesa.

Amb la tranquil·litat personal i política de la feina feta, i amb la garantia que continuarem treballant així, el futur nou govern de la Diputació de Lleida ens posem a la vostra disposició.

Joan Talarn i Gilabert
President de la Diputació de Lleida
 
 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació