Dissabte, 27 d'abril de 2024
música

El 19è Festival del Romànic i dels Castells de Frontera dona el tret de sortida aquest diumenge

L'església de Santa Maria de Mur serà la primera parada del certamen, que també passarà per l'església de Covet, el 15 de juliol, i el castell de Llordà el 23 de juliol

Pallars Digital Castell de Mur | 30 de juny de 2023 a les 11:01
Un concert del festival durant l'edició passada | CCPJ
El 19è Festival del Romànic i dels Castells de Frontera donarà aquest diumenge el tret de sortida a l'església de Santa Maria de Mur. El certamen convida a gaudir d'un programa de concerts, que com en anteriors edicions, busca el maridatge entre la música i diferents espais monumentals amb identitat i d’història del Pallars.

El Festival, organitzat pel Consell del Jussà amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i els respectius ajuntaments, presenta un programa ple d’atractius, tant pels intèrprets que hi participen com pels programes musicals que s'hi podran sentir. Hi haurà, com en anteriors edicions, serveis gratuïts d’autobús per assistir als tres concerts i optimitzar així l’accessibilitat i la concentració de vehicles.
 

A Santa Maria de Mur, aquest diumenge 2 de juliol a les 19h, es podrà escoltar La tradició que ens segueix interpel·lant, un programa de música de coral a càrrec de dues formacions corals prestigioses del panorama coral català, el Cor Plèiade de veus femenines i el Cor Bruckner Barcelona de veus mixtes, dirigits per Júlia Sesé. El programa és un compendi d’obres sacres i profanes conegudes que des de l’altar de Santa Maria de Mur il·luminaran com un calidoscopi les virtuts, els colors i les harmonies diverses que la veu cantada pot arribar a crear.
 
A l’església de Covet, el dissabte 15 de juliol a les 18:30h, es presentarà el programa De l'Àfrica a Amèrica, des del Pallars, a càrrec de tres formacions corals pallareses sota la direcció de Vall Mir: la Coral d’Isona, la Coral Vall Fosca i la coral de gòspel Go Go Pallars. En aquest espai màgic del romànic pallarès, es gaudirà d'una selecció variada de cançons d’estils i de procedències molt diverses amb accent pallarès. El concert reflectirà la vitalitat i diversitat del cant coral actual a la comarca del Pallars Jussà i ens farà recordar el privilegi i l’alegria que comporta posar la veu al servei del cant col·lectiu.

Finalment, al castell de Llordà, diumenge 23 de juliol a les 19h, tancarà el cicle El so de la màgia, un programa molt especial de música de cambra amb el duet Blooming duo d’arpa i marimba. Els dos músics virtuosos, l’Esther Pinyol i en Ferran Carceller, interpretaran un programa molt original d’obres adaptades i altres especialment compostes per a arpa i marimba.
 
La combinació d’aquests dos instruments, un i l’altre amb una àmplia tessitura comparable a la del piano, gràcies a la seva tímbrica creada per la corda polsada i la fusta percudida, produeix una atmosfera sonora única. La confluència del programa d’obres, algunes força conegudes, juntament amb el virtuosisme del Blooming duo unit a l’acústica privilegiada de la sala gran del castell, construeixen un pressentiment justificat d’un concert excepcional. Les entrades ja són a la venda a través de pallarsclick.com i a l’Epicentre. Centre de visitants del Geoparc a Tremp.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació