Diumenge, 28 d'abril de 2024
Os bru

Albiren de nou l’os prop de la carretera al port de la Bonaigua

El plantígrad va ser vist menjant carronya el passat dijous, i novament aquest dissabte sobre un mur a tocar de la C-28

Pallars Digital Alt Àneu | 26 de juny de 2023 a les 10:39
Captura del vídeo on es pot veure l'os menjant una carronya de daina | Fans de neu
L'os continua deixant-se veure pel Pallars Sobirà, aquest cop amb més freqüència. El passat dijous, el plantígrad va ser albirat en una carretera del port de la Bonaigua, prop del poble de Sorpe. L'animal estava menjant carronya de daina, que ja va ser retirada per tal d'allunyar l'os de la via, mentre els Agents Rurals afirmen que algú va col·locar les restes per tal d'atreure'l i poder veure l'exemplar de més a prop.
 
Tot plegat, menys d'una setmana després que l'animal fos foragitat en el marc del Protocol d'ossos problemàtics, i amb l'objectiu d'evitar possibles accidents de trànsit i garantir el benestar i la seguretat de l'os i de les persones. I és que el plantígrad ja havia estat albirat en repetides ocasions des del 8 de juny en un tram d'aproximadament dos quilòmetres de la carretera C-28l'última el dijous 15 de juny.


Després de l'albirament del passat dijous, aquest mateix dissabte l'os ha tornat a ser vist prop de la carretera. Així es pot comprovar en un vídeo fet públic a les xarxes socials dels veïns de Sorpe. En aquest cas, el plantígrad es trobava sobre un mur, just a tocar de la mateixa via on ha sigut vist en anteriors ocasions i d'on ja se l'havia allunyat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SORPE (@ac_sorpe)

 
L'aparició d'aquest animal, que mostra una actitud molt confiada, ha atret cada cop un major nombre de curiosos al port de la Bonaigua. Això ha provocat alguna situació de risc potencial en què algunes persones han intentat aproximar-se a l'exemplar.
 
Actualment, recordem, l'os bru té presència estable a les comarques del Pallars Sobirà i la Val d'Aran, mentre que la seva petjada és ocasional a la Vall Fosca. D'altra banda, i segons apunten els experts, el plantígrad està "guanyant terreny" i tendirà a baixar "més cap al sud", especialment els mascles.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació