Diumenge, 28 d'abril de 2024
Salut

Salut acorda canviar els horaris dels consultoris del Sobirà perquè no tanquin a l'estiu

Els alcaldes i el consell comarcal demanen l'arribada de més metges a la comarca per tal que la situació no es repeteixi

Tomàs Garcia Espot Pallars Sobirà | 22 de juny de 2023 a les 11:43
El conseller Manel Balcells durant una visita al CAP d'Esterri d'Àneu | M. Lluvich / ACN
El Departament de Salut reorganitzarà els horaris dels consultoris del Pallars Sobirà per evitar que tanquin durant els mesos d'estiu. La decisió és fruit de l'acord entre la conselleria, els alcaldes de la comarca i el consell comarcal, després que es fes públic que entre el 26 de juny i l'11 de setembre només estarien operatius els CAP de Sort, Esterri d'Àneu i Llavorsí davant la manca de personal, ja sigui per baixes com per vacances.

Segons avança Segre, la solució implicarà reduir els dies d'atenció dels metges. Concretament, passaran de dos a un dia per tal d'assegurar la cobertura a tots els dispensaris de la comarca. Així mateix, durant la trobada celebrada aquest passat dimarts entre les dos parts, els alcaldes i el consell van posar sobre la taula la necessitat de més facultatius al Sobirà. La demanda buscar evitar que es tornin a produir situacions semblants, no només durant l'estiu, sinó també durant la resta de l'any.
 
El possible tancament dels CAP, recordem, va comptar el rebuig frontal de l'ens comarcal i dels batlles pallaresos, que qualificaven la mesura d'"incomprensible" tenint en compte l'alta afluència de visitants al Pallars durant l'estiu. En aquest sentit, hi ha prevista una altra reunió el pròxim dimarts 4 de juliol.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació