Diumenge, 28 d'abril de 2024
turisme

El sector turístic del Pirineu confia en consolidar els resultats rècord de l'estiu passat

Tot i que la temporada va arrencar amb preocupació per la sequera, amb les darreres pluges la situació és de "normalitat" a la demarcació

Pallars Digital Pallars | 16 de juny de 2023 a les 16:07
Imatge de la presentació de la campanya d'estiu 2023, aquest dijous a Lleida | Ara Lleida
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu per aquest estiu poder revalidar i consolidar els bons resultats del 2022, que va tancar la temporada amb xifres rècord i amb els millors registres de tots els temps, segons han explicat el president en funcions, Joan Talarn, i la vicepresidenta en funcions del patronat, Rosa Pujol.

La campanya d'enguany portarà el lema Apropa't a Lleida. Viu el moment. El del 2022 va ser el primer estiu sense restriccions per la pandèmia i la demarcació va tancar amb 581.616 turistes que van fer 1.562.637 pernoctacions en establiments de turisme reglat com són hotels, turisme rural, càmpings i apartaments turístics. Va suposar un 4,78% més de viatgers i un 3% més de pernoctacions respecte del 2021.
 

Les reserves es deixen cada vegada més per a darrera hora

 
Representants de diferents associacions d'allotjament turístic s'han mostrat optimistes per la temporada d'estiu, que s'afronta amb uns indicadors de reserves que presenten unes bones previsions d'ocupació. Tots, però, coincideixen a afirmar que cada vegada, les reserves són més properes a la data prevista d'arribada i molts tenen en compte els factors climatològics abans de reservar.

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, ha dit que el principal client, en un 80% és d'àmbit estatal i de tipus familiar que busca destinacions tranquil·les envoltades de natura d'oci amb activitats per a la canalla.

Pel que fa als esports d'aventura, el seu responsable al Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha dit que tot i que la temporada va arrencar amb preocupació per la sequera, amb les darreres pluges es troben en una situació de normalitat a tot el Pirineu. En aquest sentit, ha dit que compten amb 50.000 serveis per a escolars des de l'abril fins ara amb activitats com el ràfting, les canoes, caiacs, hidospeed, trekking, hípica i BTT, entre d'altres.

FGC presenta la temporada d'estiu sota el prisma femení


Per la seva banda, els equipaments turístics de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) s'han dibuixat als Jardins del Palau Robert de Barcelona sota la mirada de les dones com l'escenari perfecte per planificar un estiu ple d'escapades i divertides propostes a l'aire lliure, i experiències úniques on la natura, el paisatge, l'esport, l'aventura i el territori en són els protagonistes.

Una de les dones que ha intervingut en l'acte és la copropietària i promotora del projecte Botigues Museu de Salàs de Pallars, Rosalia Farré, que ha destacat la importància del Tren dels Llacs i del turisme cultural com a font de dinamització del Pallars i ha confirmat que aquestes iniciatives garanteixen el relleu generacional a les comarques de muntanya.
 

Rosalia Farré, tercera per l'esquerra, durant l'acte d'FGC a Barcelona Foto: FGC

 
Precisament, durant aquest estiu també estaran en marxa els trens turístics d'FGC Turisme, ubicats a les comarques interiors de Catalunya. Sota el paraigua de la marca Turistren, proposen els millors serveis perquè les persones usuàries puguin viure de ben a prop la natura, cultura i tradició del territori català, amb la màxima comoditat i confort.

Quant al Parc Astronòmic del Montsec, s'ha destacat la renovació del planetari Ull del Montsec, on s'ha introduït el sistema de projecció 3D full dome-360, una nova sala multimèdia que permet navegar virtualment per l'espai en dues i tres dimensions, i la remodelació i ampliació del pati de butaques interactives del planetari.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació