Dissabte, 27 d'abril de 2024
Premi

Pallars Digital guanya el Premi de Comunicació Local 2023 al Millor Mitjà Digital

El diari de les comarques pallareses ha estat reconegut pel jurat per la seva comunicació de qualitat durant els seus 10 anys de vida

Pallars Digital Tremp | 15 de juny de 2023 a les 09:34
Jordi Ubach i Tomàs Garcia recollint el premi, aquest dimecres durant la gala celebrada a Granollers | Premis de Comunicació Local
Pallars Digital ha guanyat el Premi de Comunicació Local 2023 en la categoria de Millor Mitjà Digital. El diari de les comarques pallareses ha estat reconegut pel jurat "per la seva comunicació de qualitat" durant els seus 10 anys de vida. L'entrega ha tingut lloc aquest dimecres al vespre a Granollers, en el marc del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), durant la gala celebrada a la Fàbrica de les Arts Roca Umbert.

El jurat del certamen, presidit per Joan Cal, i del que en formen part Montse Abbad, Noemí Cuní, Alba Tosquella, Joan Maria Morros i Pep Vilar, ha volgut destacar la feina de Pallars Digital "en un àmbit de tan baixa densitat de població com són les comarques del Pallars, fet que implica un esforç i mereix recompensa després de 10 anys de dedicació professional".


 
A l'hora de recollir el premi, el director i fundador de Pallars DigitalJordi Ubach, ha donat gràcies al jurat "per haver reconegut la nostra tasca durant aquests 10 anys". "Una tasca gens fàcil", ha afirmat, alhora que ha agraït també als lectors del diari, que són "els que donen sentit a la nostra feina durant aquests 10 anys, que no són pocs". Així mateix, ha recordat molt especialment als subscriptors de Pallars Digital, els quals, assegura, "ens permeten fer un periodisme lliure, honest i compromès amb el Pallars".

D'altra banda, Jordi Ubach ha fet una reivindicació del periodisme local i de proximitat, en concret del periodisme local "rural". "És una dificultat afegida en territoris com el nostre, històricament amb poca cultura periodística". En aquest sentit, ha reivindicat que des de Pallars Digital "hem trencat aquesta barrera i esperem que sigui durant molts anys". El diari de les comarques pallareses era un dels tres finalistes en aquesta categoria, juntament amb la televisió comunitària La Veïnal i l'agenda cultural Quèdequè, tots dos amb seu a Barcelona.
 
Mentrestant, a la mateixa categoria de Mitjans, tvmataró ha estat guardonada com a Millor televisió, i Ràdio Igualada ha estat premiada com a Millor ràdio. Pel que fa a la categoria de Continguts audiovisuals, finalment el guardó per a Millor contingut de vídeo ha estat per a Èpica. El llegat de la Fura dels Baus, de Televisió de BadalonaPaı́s Invisible, de l’Associació Per la Difusió d’Occitània, s’ha endut el reconeixement a Millor contingut d’àudio, mentre que Dones que han fet història a Barcelona, de Betevé, ha guanyat el premi a Millor contingut multimèdia/transmèdia. 
 
També durant el certamen s’ha guardonat el periodista Jordi Molet amb el Premi a la Trajectòria. A més, el jurat ha decidit atorgar el Premi Especial del Jurat 2023 a Josep Maria Codina, qui va ser director gerent del MAC (2009-2022). D’altra banda, durant la gala d’aquesta edició dels Premis de Comunicació Local 2023, l’exalcalde de Granollers, Josep Mayoral, que va ser un dels impulsors del Mercat Audiovisual de Catalunya ha recollit el guardó Especial del Jurat 2022.

 Aquest premi també és vostre!

Des de Pallars Digital volem agrair a tots els lectors, subscriptors, anunciants, institucions, i en definitiva, a totes les persones que des del seu àmbit han apostat pel nostre diari. Sense vosaltres, aquest premi no hauria estat possible.

Aquest reconeixement també és per a vosaltres, per haver cregut en un projecte de periodisme de proximitat al Pallars. El nostre compromís segueix intacte i continuarem oferint-vos informació propera i de qualitat. Moltes gràcies!

Jordi Ubach Llorens i Tomàs Garcia Espot


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació