Dilluns, 22 de juliol de 2024

ERC pacta amb el PSC governar plegats a la Diputació de Lleida deixant fora Junts

Els republicans presidiran la institució i també la Diputació de Tarragona, segons un comunicat conjunt les dues formacions

Pallars Digital Lleida | 14 de juny de 2023 a les 09:05
Imatge de la façana de la Diputació de Lleida | Arxiu
Esquerra Republicana ha pactat amb el PSC per governar plegats a la Diputació de Lleida i també a la de Tarragona, deixant fora Junts. Així ho han anunciat les dues formacions en un comunicat conjunt aquest dimarts a la tarda. Les dues diputacions estaran presidides per "una persona electa nomenada per ERC", segons apunta l'escrit.

Poc abans del comunicat conjunt d'ERC i el PSC, el diari Ara avançava que Junts havia ofert a ERC compartir les presidències de les diputacions de Tarragona i Lleida, tal com s'ha pogut confirmar posteriorment.

 
Els signants del pacte a la Diputació de Lleida han indicat que l'ens provincial mantindrà el pròxim mandat els "principis de transparència i equilibri territorial" i les polítiques de "marcat accent social" per "lluitar contra les desigualtats", així com les polítiques per afavorir el repoblament a les comarques de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran.

L'acord lleidatà ha estat rubricat per Montse Fornells, presidenta de la Federació Regional d'ERC de Lleida; Òscar Ordeig, primer secretari del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran; Maria Vergés, secretària general d'Unitat d'Aran, i Rosa Pujol, diputada electa per Pacte Local.
 
També han indicat que el pacte continuarà amb la línia de gestió que en el mandat 2019-23 s'ha caracteritzat per eliminar els ajuts directes discrecionals en benefici d'un sistema de repartiment dels fons sobre bases equitatives, públiques, transparents i objectivables.

En el cas específic de la política de discriminació positiva cap a les comarques de muntanya, però, s'acorda la creació de la Taula del Pirineu i un espai de diàleg permanent amb l'Aran, per debatre i acordar polítiques públiques de suport a aquest territori, d'acord amb el Consell General d'Aran i els ajuntaments.

Montse Fornells, ha explicat que els diversos grups signants del pacte han "entès" que la "governança republicana és l'eina més cohesionadora del municipalisme". Per la seva banda, Òscar Ordeig ha afirmat que la Diputació aplicarà polítiques "progressistes" per "contribuir a la prosperitat del territori".
 
La secretària general d'Unitat d’Aran i síndica del Conselh Generau, Maria Vergés, ha afirmat que els aranesos estaran representats en el nou govern i podran "defensar les institucions i l'autonomia aranesa i els seus recursos". Finalment, Rosa Pujol ha celebrat la signatura d'un pacte "exigent amb lleialtat" al programa de la formació.


Altres notícies que et poden interessar
 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació