Dissabte, 27 d'abril de 2024
telefonia

Més d'una setmana sense telefonia fixa a Senterada per una avaria

Els afectats denuncien "deixadesa" i "inacció" per una incidència que no és nova i que perjudica especialment els negocis del poble

Jordi Ubach Llorens Senterada | 13 de juny de 2023 a les 11:25
Imatge d'una instal·lació de telefonia al poble de Senterada | Cedida
Bona part dels veïns de Senterada porten des del passat dia 5 de juny sense telefonia fixa de Movistar. Són ja vuit dies, doncs, sense un servei bàsic, que ha deixat particulars i negocis en una situació de "deixadesa" i "inacció", tal com denuncien alguns dels afectats a Pallars Digital, que reclamen una solució a la companyia. L'avaria també perjudica els negocis del poble, que no poden atendre els seus clients per via telefònica des de fa més d'una setmana.

Un dels perjudicats és l'Ajuntament de Senterada. Segons ha explicat a aquest diari l'alcalde, Antoni Toló, el consistori ha demanat explicacions a la companyia telefònica en fins a tres ocasions, sense obtenir resposta. "No podem fer ni rebre trucades, i això fa que no puguem atendre les incidències o emergències que ens puguin sorgir", ha lamentat Toló, que explica que sí que disposen de servei d'Internet.

Qui també ha resultat afectat per l'avaria és Casa Leonardo. L'emblemàtic establiment rural, liderat per Mireia Font, no rep reserves des del passat dilluns. "Molta gent ens pregunta si estem de vacances", relata Font, que afegeix que ha trucat a la companyia en diverses ocasions des de l'inici de la incidència, el dilluns de la setmana passada. "Em diuen que ho estan revisant, però aquí no ve ningú", lamenta.

Els problemes a la línia telefònica de Senterada no són nous. Font explica que fa més de dos anys que els talls i les avaries són recurrents, i denuncia el mal estat de la xarxa. "Crec que la línia està obsoleta i no hi ha un manteniment", afegeix. Un altre dels establiments afectats és la farmàcia. La seva propietària també denuncia que ja fa temps que el servei no funciona correctament i que les trucades pateixen "talls constants".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació