Dilluns, 29 d'abril de 2024
vi

Dos vins del celler Castell d'Encús, guardonats als premis Decanter 2023

El Taleia 2019 i el Quest 2018 s'han endut la medalla de bronze en la 20a edició d'aquesta prestigiosa competició mundial

Pallars Digital Talarn | 12 de juny de 2023 a les 11:21
Imatge d'arxiu de les vinyes d'altura del celler Castell d'Encús a la Conca de Tremp i Talarn | Cedida
El celler pallarès Castell d'Encús ha estat guardonat recentment als Decanter World Wine Awards 2023. Dos vins de la famosa bodega de Talarn, el Taleia 2019 i el Quest 2018, han rebut dos medalles de bronze en la 20a edició d'aquesta prestigiosa competició mundial, considerada també com el concurs vinícola més influent.

Aquest doble reconeixement arriba més d'un mes després que aquests mateixos vins del celler dirigit per Raül Bobet rebessin dos medalles d'or en un altre concurs d'abast internacional, els America Wine Awards
 
 
El Taleia 2019 és un sauvignon blanc molt delicat i d'acidesa refrescant. Segons el celler, els aromes de pedra humida n’accentuen la sensació mineral i destaquen les notes salines en boca. Es tracta d'un vi complex i de textura àmplia, però de gran subtilitat que pot madurar en ampolla. El seu nom significa "obsessió" en català.

Mentrestant, el Quest 2018 és un vi negre, elegant i fruit d'un complex assemblatge de varietats bordeleses, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot i petit verdot, fermentades als cups de pedra del segle XII amb llevats salvatges de Castell d’Encús. En aquest cas, el nom del vi significa 'qüestió' i 'recerca' en llatí.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació