Dijous, 18 d'abril de 2024

Un sorteig al Jutjat de Tremp determinarà qui s'endú el cinquè regidor a Sarroca de Bellera

En aquest municipi amb llistes obertes, un regidor d'ERC i dos de Junts van empatar a vots en les passades eleccions

Tomàs Garcia Espot Sarroca de Bellera | 5 de juny de 2023 a les 08:43
Compromís per Sarroca i Junts van obtenir dos regidors en les passades eleccions municipals | Diputació de Lleida
La futura composició de l'Ajuntament de Sarroca de Bellera s'haurà de dirimir al Jutjat de Tremp. El motiu és que en les passades eleccions, en aquest municipi -que funciona amb règim de llistes obertes- va haver-hi un triple empat a 34 vots entre l'únic regidor d'Esquerra RepublicanaSergi Lluch, i dos de la llista de JuntsMaria del Carmen Rius Gemma Soler.

Així doncs, aquest dimecres l'atzar determinarà si Junts -que va obtenir dos regidors, els mateixos que Compromís- suma un tercer edil, o bé si el cinquè regidor continua sent republicà. També va haver-hi empat en el cas de les candidates amb més suports: Marta Moyes (Compromís) i Míriam Sant (Junts), totes dos amb 42 vots.
 
Si es dona aquest últim cas, cap grup polític tindria la majoria al consistori, si bé el futur alcalde o alcaldessa, en casos de règims de llistes obertes, s'escull entre tots els regidors electes, i independentment del partit. 

Aquest no és el primer cop que una alcaldia pallaresa s'ha decidit a sorts. L'any 1995CIU i el PSC van empatar a 192 vots Esterri d'Àneu, i finalment el sorteig al jutjat trempolí va donar l'alcaldia l'històric alcalde convergent Joan Civat enfront de David Tarrado. Fa 16 anys, es va donar la mateixa situació a Llavorsí, amb un empat a 124 entre socialistes i convergents que va caure en favor d'aquests últims, liderats per l'aleshores alcalde Lluís Segalàs.

Cens total:109
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:8779,81%
Abstencions:2220,18%
Vots nuls:00,00%
Vots en blanc:11,14%
PartitVots%Regidors
JUNTS PER SARROCA DE BELLERA CM1080,00%5


 


Altres notícies que et poden interessar







 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació