Dimarts, 25 de juny de 2024

Un país eixut

Article de l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga i ramader, Jordi Navarra

Opinió Pallars | 30 de maig de 2023 a les 08:37
Vista panoràmica del Montsec d'Ares | Cedida
Senyor director,

Després de gairebé dos anys de falta de pluges i nevades, onades de calor i fortes ventades, el nostre país s'està quedant eixut. I no només s'eixuga la terra, les fonts, els barrancs, rius i pantans, també ho faran els graners, els pallers les càmeres de fruita... i de retruc afectarà a les butxaques de tothom. El sector agrari, i el de secà encara més, ja sabem el que són les sequeres, les hem patit més d'una vegada. Per això els nostres avantpassats ens van ensenyar a estalviar i optimitzar cada gota d'aigua, sobretot per abeurar als nostres animals.

Ara cal conscienciar la resta de la societat, hem de saber que obrir l'aixeta i que surti aigua no és tan fàcil com sembla, l'aigua és un bé preuat i escàs però també és vida. I en això també hi tenim una gran responsabilitat els ajuntaments, en municipis com el nostre amb nou nuclis agregats diferents captacions d'aigua, cada poble amb el seu dipòsit, els seus punts de consum. S'han de fer mans i mànigues perquè ni els veïns ni les veïnes, ni els establiments turístics, ni els animals domèstics és quedin sense un bé tan preuat, per això necessitem la col·laboració de tothom des de nosaltres mateixos fins a les més altes institucions. No podem fer ploure però sí que podem fer un ús racional i responsable de l'aigua, seguir millorant la nostra xarxa i trobar noves captacions. Treballarem incansablement perquè així sigui.

Estic segur de que tornarà a ploure, que les fonts i els barrancs tornaran a córrer i que tornarem a fer bones collites, però no hem d'oblidar mai lo que està passant ara, n’hem d’aprendre i estar preparats per combatre-ho. No tenim altra que mirar endavant i desitjar que la pluja arribi, convençut que així serà. 
 
Jordi Navarra Torres
Alcalde de Sant Esteve de la Sarga
 
 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació