Divendres, 26 d'abril de 2024
ciclisme

Gairebé 400 ciclistes participaran a «La Tampanada 2023»

La marxa de BTT de Lo Podall arriba aquest dissabte a una nova edició amb més circuits, nous trails i corriols inèdits

Tomàs Garcia Espot Tremp | 26 de maig de 2023 a les 09:11
La marxa també oferirà un recorregut per als més xics | Territori Lo Podall
El Pallars Jussà ja ho té tot a punt per a una nova edició de la Tampanada 2023, que enguany comptarà amb 382 participants. La marxa BTT, organitzada per l'associació Lo Podall, arriba enguany amb canvi de nom, però també augmentat el nombre de circuits i incorpora trails i corriols inèdits.

A més, la cursa recupera l'essència del traçat original d’edicions passades i incorpora com a novetat un tercer recorregut amb la voluntat d'arribar a un públic més jove que fins ara no podia gaudir de l'aposta cicloturística de la comarca. La sortida i arribada es faran al Parc del Pinell de Tremp.
 
En primer lloc, la Mega Tampanada, amb sortida a les 8:30 h, serà un recorregut dur amb molts corriols de 54 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu acumulat, que exigeix una bona preparació física. L’itinerari passarà per Talarn, la zona dels Nerets, la zona del Serengueti i acabarà a Tremp. Està reservada a participants majors d’edat i hi ha inscrites 198 persones.

Mentrestant, La Tampanada, que sortirà a les 9:30 h, també serà un recorregut exigent d’uns 35 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu acumulat, aproximadament. El circuit transcorre per la zona del Serengueti, rodejarà Talarn, seguirà per la zona dels Nerets i finalitzarà a Tremp. En aquest traçat hi participaran 155 ciclistes majors de 14 anys.

Finalment, La Tampanada Kids comptarà amb 29 participants menors d'edat i donarà el tret de sortida a les 8:30 h. El circuit consta d'uns 13 quilòmetres i 250 metres de desnivell positiu acumulat, i pujarà per la pista del Cavalls i, ascendint i baixant per diversos corriols, tornarà a Tremp alternant pista, corriols i el nou circuit BTT de Tremp. Per a més seguretat, en aquesta cursa hi haurà membres de l’organització que faran el circuit amb els nens i nenes.
 
Tot i no ser competitiva, la cursa tindrà podis en tots els recorreguts i categories, amb una sèrie de premis, i també es premiarà de manera especial un segment Strava dels dos recorreguts més exigents, deferència de la firma Intense Cycles.

Tots els corredors inscrits rebran un welcome pack, on hi haurà el dorsal, la samarreta dissenyada especialment per a la cursa, xecs per comprar productes en comerços d’esports i un tiquet per al dinar i la beguda. El paquet de benvinguda es podrà recollir aquest divensres, entre les 18:00 i les 21:00 h, o el dia de la marxa, entre les 7:00 i les 8:00 h.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació