Dijous, 25 d'abril de 2024

Pallars Digital clou el cicle de debats electorals amb un cara a cara suau a Tremp

Unes 300 persones van omplir l'Espai Cultural La Lira per escoltar els programes electorals i les propostes de quatre dels set candidats a l'alcaldia

Pallars Digital Tremp | 22 de maig de 2023 a les 10:15
El debat va transcórrer sense incidents, però tampoc amb moments destacats ni brillants | Cedida
L'Espai Cultural La Lira de Tremp ha acollit aquest dissabte amb nou èxit de públic el debat electoral de Pallars Digital entre els candidats que aspiraran a governar el municipi després de les eleccions del 28 de maig.

Unes 300 persones van assistir al cara a cara moderat pels periodistes Jordi Ubach Tomàs Garcia, on van participar Sílvia Romero (Compromís), Maria Pilar Cases (ERC), Quim Delgado (Junts), i Víctor Ruiz, segon de la llista d'Ara Tremp en substitució de Pep Fillat, que no va poder assistir-hi per un compromís familiar.

Debat tebi sense sobresalts

 
El debat, en línies generals, va transcórrer sense incidents, però tampoc amb moments destacats ni brillants. Un debat tebi sense sobresalts, on es va imposar una cordialitat màxima entre els ponents. Cap dels quatre va voler entrar en el cos a cos i van baixar les espases, si és que algun cop havien estat pujades.
 

Foto inicial del debat amb els candidats i els moderadors. Foto: Arnau Ubach

 
El debat es va vestir de míting multiplicat per quatre, on es van exposar els programes electorals, però no es van contraposar projectes, en molts aspectes gairebé iguals. Assossegament aparent, que era i és, potser, el que el municipi necessitava després d'un període marcat pel procés i les seves tensions i passions.

D'això, dissabte, res de res. Cap guspira que amenacés amb fer explotar la situació; poques intervencions grandiloqüents ni, en conseqüència, cap ovació ni aplaudiments entusiastes com els que es van sentir quatre anys enrere.


Tampoc les preguntes del públic van ser enceses, tot i les diverses crítiques a aspectes com el civisme o la neteja. En general, doncs, un debat descafeïnat tenint en compte els dos últims -del 2015 i 2019- on el clima polític a la ciutat estava més enrarit i les divisions molt més evidents.

El debat a Tremp, com també el de Sort, ha comptat amb el patrocini del Talarn Music Experience, Tramver i Seipro. Tots dos esdeveniments han permès als veïns i veïnes de les dos capitals de comarca pallareses conèixer de primera mà les propostes dels seus alcaldables pocs dies abans de la celebració de les eleccions. 

 Podeu recuperar el debat sota aquestes línies:

 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació