Divendres, 26 d'abril de 2024
drets socials

Campuzano posa el Jussà com a exemple d'innovació social, dinamització territorial i suport a les persones vulnerables

El conseller de Drets Socials ha visitat Tremp i la Pobla de Segur, on ha conegut el pis per a persones amb discapacitat d'Alba Jussà

Pallars Digital Pallars Jussà | 12 de maig de 2023 a les 09:41
El conseller, acompanyat de l'alcaldessa Maria Pilar Cases, conversant amb un padrí a Tremp | M. Lluvich / ACN
El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha finalitzat aquest dijous el seu pas per terres pallareses, durant el qual ha visitat els ajuntaments de la Pobla de Segur i Tremp, el Consell Comarcal i l'Oficina Jove. A l'ens comarcal, s'ha reunit amb l'equip de serveis socials per conèixer el projecte Oportunitats per a les persones, impuls per al territori, guanyador del primer Premi d'Innovació en Serveis Socials.

En aquest sentit, Campuzano ha elogiat la tasca de la comarca tant per la innovació social, la dinamització territorial i el suport a les persones vulnerables. D'altra banda, el conseller ha visitat també la Llar La Pobla, gestionada per la cooperativa Alba Jussà, una de les accions iniciades des del projecte. Sobre aquesta, el titular de Drets Socials ha dit que el seu model "ha de ser un exemple de recursos de foment de l'autonomia personal per a tot el país".
 

Campuzano durant la visita i reunió al Consell del Jussà. Foto: Govern

 
Paral·lelament, en la reunió al consell comarcal també s'ha parlat de com millorar l'atenció a les necessitats socials dels habitants de la zona, especialment gent gran, amb dependència i discapacitat, per exemple les mancances en transport adaptat en una comarca que és molt extensa, o els serveis d'atenció diürna.

A més, s'ha valorat en positiu la posada en funcionament del programa d'envelliment quilòmetre zero i el servei d'orientació i acompanyament a les famílies amb finançament del Departament mitjançant el contracte programa de serveis socials. També a Tremp, Campuzano ha visitat la residència Fiella, on el conseller ha volgut fer confiança a l'actual gestora, Sant Joan Terres de Lleida, i ha valorat positivament el funcionament del servei.
 

Un repartiment «inacceptable» dels recursos per a la dependència


Durant la seva visita a Tremp, Carles Campuzano també ha carregat contra el repartiment que farà el govern de l'Estat dels recursos per a la dependència, el qual ha considerat "inacceptable". Aquest divendres, de fet, tindrà lloc la reunió del Consell estatal de l'atenció a la dependència per explicar el repartiment dels recursos en aquest àmbit.

Per al conseller, el repartiment proposat és "injust i insostenible" per a Catalunya; dota d'un 13% de finançament el 2023, mentre que té el 17,76% de població dependent de tot l'estat. Campuzano ha sentenciat que s'acceptarà el repartiment, però s'ha de denunciar i mostrar el desacord del Govern.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació