Dijous, 25 d'abril de 2024
fira

Llavorsí acull aquest cap de setmana la primera fira de primavera del Cavall Pirinenc Català

L'objectiu és promoure el consum de la carn de poltre i les diferents maneres de cuinar-lo

Pallars Digital Llavorsí | 11 de maig de 2023 a les 10:43
Marc Garriga, director del Parc Natural, i Montse Barado, presidenta de l'Associació Cavall Pirinenc Català del Sobirà | M. Lluvich / ACN
Llavorsí acollirà aquest cap de setmana la primera edició de la Fira de Primavera del Cavall Pirinenc Català. L'objectiu és reivindicar la cria d'aquesta raça per a la seva conservació i promoure el consum de la carn de poltre. Per donar a conèixer la raça es realitzarà el 1r concurs morfològic i de maneig de Cavall Pirinenc Català del Pallars Sobirà de les categories sobrany i terçó.

La fira, que se celebrarà el dissabte 13 finalitzarà amb un dinar dedicat a la carn de poltre on tots els plats estaran elaborats amb aquesta carn amb l'objectiu de demostrar que aquesta carn es pot consumir elaborada de moltes maneres, més enllà de l'entrecot o les hamburgueses.

A banda del concurs, també se celebrarà un taller familiar educatiu de descoberta del paisatge agroforestal, una fira de productes locals artesans i agroalimentaris, així com un concert amb Magari Ballfolk i danses populars amenitzades per Pallars en Folk.
Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha explicat que el parc col·labora amb l'organització d'aquesta fira donat que totes les races locals són considerades patrimoni genètic i, per tant, el Cavall Pirinenc Català s'han de potenciar i conservar. Garriga ha afegit que aquests animals també ajuden a conservar uns hàbitats de pastura que d'una altra manera no es podrien mantenir.

A la fira s'hi mostraran 33 animals d'un total de 12 explotacions ramaderes de la comarca. Però l'Associació Cavall Pirinenec Català del Pallars Sobirà compta amb més de vuitanta socis. Montse Barado, presidenta de l'entitat, ha explicat que la fira es fa aquest mes de maig, abans que els animals pugin a la muntanya a passar l'estiu.

Pel que fa al consum de carn de poltre, Barado ha explicat que durant la fira donaran a conèixer maneres de consumir-la més enllà de l'entrecot com pot ser amb mandonguilles o rosbif. Complementant la fira ramadera, també hi haurà productes locals artesans i agroalimentaris.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació