Dissabte, 20 d'abril de 2024
museus

El Museu de Capdella obrirà dos cases de fusta prefabricades en motiu del Dia Internacional dels Museus

El de la Conca Dellà i l’Ecomuseu també han programat diverses activitats del 13 al 21 de maig

Pallars Digital Pallars | 10 de maig de 2023 a les 11:29
Imatge d'una de les cases prefabricades que es podran visitar | Museu Hidroelèctric de Capdella
El Museu Hidroelèctric de Capdella obrirà per primera vegada al públic dos cases de fusta prefabricades situades al costat de la central. És una de les diverses activitats que s'han programat amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, i en el qual també participaran el de la Conca Dellà i l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu.

La visita a les cases tindrà lloc el dissabte 13 de maig a les 11:30 h, i també mostrarà al públic activitats sobre les rehabilitacions sostenibles que s'hi duen a terme per part d'un arquitecte. De fet, Museu Hidroelèctric, que gestiona aquestes construccions, aviat començarà les obres de renovació de l'interior de casa de Conxita Grangé, supervivent dels camps nazis.
 
Paral·lelament, el 20 de maig, el local social de la Pobleta de Bellveí acollirà a partir de les 11:30 h la conferència titulada La sostenibilitat i el confort en les cases del Pallars dels seus habitants. La xerrada anirà a càrrec de Josep Bunyesc, doctor en arquitectura sostenible i economia d'energia i l'hàbitat en zones de muntanya.

Per altra banda, l'Ecomoseu de les Valls d'Àneu celebrà el 20 de maig a les 22 h un concert de guitarra al paller de Casa Gassia. L'acte estarà protagonitzat pel duo Ribera-sàbat, i comptarà també amb Josep Cruelles, luthier i investigador. Mentrestant, el Museu de la Conca Dellà ha preparat dos conferències sobre paleontologia a Isona i a la Dinosfera (Coll de Nargó). La primera, el 14 de maig a les 19 h, serà presentada pel director del museu, Àngel Galobart, i porta el títol de La vida a la Terra, una qüestió d'equilibri?

Les activitats dels museus pallaresos s'emmarquen en la programació que la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran (XMTLA) ha preparat en motiu del Dia Internacional dels Museus, i que tindran lloc del dissabte 13 (Nit dels Museus) al diumenge 21 de maig. Per aquesta edició, també s'ha proposat celebrar aquest dia internacional sota el lema "Museus, sostenibilitat i benestar".
 
A més de presentar les activitats del Dia Internacional dels Museus, els museus de la XMTLA han portat a terme una acció col·lectiva consistent en la creació d’una càpsula del temps formada per diverses llavors relacionades amb les col·leccions i el territori de cada museu, amb l’objectiu de conservar allò que dona la natura per preservar-ho per les generacions del futur.

L’acció col·lectiva ha volgut jugar amb la pregunta que dona títol a l’exposició, ja que la càpsula ha estat enterrada al costat d’una olivera a la mateixa Dinosfera. La mostra es podrà veure a Coll de Nargó fins al 28 de maig, i després es traslladarà a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i al Museu de Cervera. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació