Dissabte, 20 d'abril de 2024
fires

Tremp escalfa motors per a una nova edició de la Fira Pallars Terra de Corder

El mercat firal aplegarà aquest cap de setmana més de 50 expositors, mentre que s'espera servir unes 800 racions de corder durant el dinar popular

Pallars Digital Tremp | 4 de maig de 2023 a les 09:25
Un home preparant els corders durant l'edició de l'any passat de la fira | Ajuntament de Tremp
Tremp ja escalfa motors per a una nova edició de la Fira Pallars Terra de Corder, que tindrà lloc aquest cap de setmana. La cita anual té com a objectiu posar en valor la cria i el maneig del corder al Pallars i promoure el consum de la seva carn. L'esdeveniment, de caire familiar i festiu, oferirà al visitant una sèrie d'activitats que permetran descobrir els diferents productes derivats de l'ovella i el corder, així com entendre la importància dels ramats en la nostra cultura i el manteniment de la vida en els territoris rurals.

 
Els actes de fira ja començaran el divendres a la tarda, amb l'enganxada de fotografies del taller de foto gastronòmica sobre els Paquitos trempolins, que ha dut a terme l'associació fotogràfica del Pallars Fotofotos. Seguidament, tindrà lloc la presentació del llibre Ruralisme, la lluita per una vida millor de Vanesa Freixa, i que comptarà amb la participació de l'autora i la periodista i empresària poblatana Laura Gordó.
 
Dissabte, el tret de sortida el donarà l'esmorzar popular a base de girella i pa torrat amb oli, que tindrà lloc al Passeig del Vall. I a partir d'aquí, s'aniran succeint les diverses activitats del programa d'activitats, que recullen propostes per a petits i grans. Des d'un taller infantil de cosir girella i demostracions de treball amb cuir, fins a concerts itinerants de música tradicional, tastos de vins, formatges i cerveses. A més, la fira inclou la 2a Mostra de formatges d'ovella del Pirineu, que comptarà amb la participació de vuit productors i dues sessions de tast de formatges d'ovella del Pirineu català al basc, guiades per l'expert Ramon Rosset.

Així mateix, a la tarda s'oferirà una sessió de la Ruta urbana a l'antic comerç de Tremp, a càrrec de la historiadora trempolina Joana Franch. Com és habitual en el context de la fira de primavera, l'Ajuntament de Tremp i l'Associació de Professionals de l'Àmbit Turístic (APAT) tornen a convocar per dissabte al vespre la Pallars Food Fest, per donar a conèixer la gastronomia pallaresa i els seus vins i cerveses a partir de diverses propostes de tast amb productes locals. En aquesta ocasió, l'esdeveniment anirà amenitzat pel grup de Fenya rai!, que com ells mateixos descriuen a les xarxes, fan planxa i pintura de temes populars dels Països Catalans. Una revisió irreverent, canalla i fresca dels temes de sempre.
 
Pel que fa a les activitats de diumenge, es mantindrà el mercat firal en horari de matí i al seu entorn s'hi ha convocat diverses activitats i actuacions, com la tradicional cercavila amb els Gegants de Tremp, acompanyats dels capgrossos de corder xisqueta i les bèsties de la Pallars de Foc, i el grup de gralles de Tremp. La jornada també comptarà amb la participació de la colla castellera Malfargats del Pallars.

A mig matí s'oferirà una degustació d'embotits pallaresos, que conduirà Josep Dolcet de la Fundació d'Oficis de la Carn i que s'inclou dins de les Jornades PATT de l'Escola Agrària del Pallars. I també diumenge, Tremp acollirà la primera Trobada de microcotxes, que s'exhibiran a primera hora al mateix mercat firal i posteriorment faran una gimcana a la zona del Juncar.

La cloenda de la fira serà un dels esdeveniments més esperats de l'any: el dinar popular Pallars terra de corder, que arriba a la seva 8a edició. L'àpat tindrà com a plat principal corder cuinat a la "burduntzi" i s'acompanyarà d'un primer i unes postres. S'espera servir novament al voltant de 800 racions.

 Consulta el programa de la Fira Pallars terra de Corder 2023


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació