Divendres, 19 d'abril de 2024
jornades per a l'excel·lència

«Quin futur volem per al Pirineu», lema de la 10a edició de les Jornades per a l’Excel·lència

L'esdeveniment comptarà amb conferències i taules rodones sobre sostenibilitat, arrelament en relació a despoblació, el paper dels joves o el sector primari

Pallars Digital Esterri d'Àneu | 3 de maig de 2023 a les 09:04
Imatge d'una de les sessions de les Jornades per a l'Excel·lència de l'any passat | Jornades per a l'Excel·lència
La 10a edició de les Jornades per a l’Excel·lència, que se celebraran a Esterri d’Àneu els dies 6 i 7 d’octubre d’enguany, tindran el títol Quin futur volem per al Pirineu. Estratègies per a un desenvolupament sostenible dels territoris de muntanya.

Amb aquest lema, l’organització pretén fer coincidir el desè aniversari de les Jornades per a l’excel·lència amb una reflexió profunda i transversal sobre els territoris de muntanya i les seves perspectives de futur. En aquest sentit, s'ha decidit ajornar, només per un any, el tradicional format de debat monogràfic sobre un sol aspecte de la realitat del Pirineu.

D’aquesta manera, les Jornades per a l’Excel·lència faran un repàs amb experts de prestigi sobre aspectes tan rellevants en els proper anys com són el creixement sostenible i el canvi climàtic, la nova economia, la despoblació, la formació, la retenció i captació de talent, o les oportunitats de la marca "Pirineu"

També tractaran sobre l'arrelament territorial en relació amb el despoblament i la problemàtica de l’habitatge, la comunicació com a eina de cooperació amb altres territoris de muntanya i amb altres estats, així com una visió de col·laboració transfronterera a partir d’experiències d’arreu del món en zones de muntanya similars.

En les properes setmanes es tancarà el programa, que es presentarà oportunament, amb la missió d’oferir una àmplia i atractiva oferta que situï Esterri d’Àneu per uns dies com a centre neuràlgic del debat sobre el Pirineu i que sigui d’interès per al conjunt de la població.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació