Divendres, 19 d'abril de 2024
automòbils

Així és el Cupra Tavascan, el SUV elèctric de Seat que passejarà el Pallars pel món

La firma automobilística, que ha presentat el vehicle a Berlín, comercialitzarà el cotxe a partir del 2024 i preveu vendre més de 70.000 unitats cada any

Pallars Digital Tavascan | 22 d'abril de 2023 a les 08:42
Imatge de la presentació del nou Cupra Tavascan a Berlín | M. Asmarat / ACN
Seat ha presentat aquest divendres el nou Cupra Tavascan, el primer vehicle esportiu totalment elèctric de la marca, que porta el nom de la població pallaresa del municipi de Lladorre. El nou model ofereix una autonomia màxima al voltant dels 550 quilòmetres i es començarà a comercialitzar a l'estiu del 2024 amb la previsió de vendre més de 70.000 unitats cada any. Aquestes xifres demostren que el vehicle preveu ser un dels plats forts de la marca.

En l'estrena mundial del nou model, celebrada a Berlín, el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths ha avançat que el primer trimestre del 2023 ha estat rècord per la marca premium del grup, amb més de 46.500 vehicles venuts. "Cupra està impulsant la rendibilitat de Seat", ha dit Griffiths. Griffiths també ha indicat que des del llançament de Cupra, el 2018, la firma ha superat el llindar de més de 300.000 vehicles venuts. "És la marca que més ràpid està creixent a Europa", ha remarcat el president de l'automobilística. 

Cupra Tavascan, el primer vehicle esportiu 100% elèctric


El Cupra Tavascan és el primer vehicle esportiu (SUV) totalment elèctric de Seat. Dissenyat i desenvolupat a Catalunya, la marca ja va ensenyar un primer model del vehicle al Saló de l'Automòbil de Frankfurt del 2019 i aquest divendres ha mostrat la versió definitiva 100% electrificada. El cotxe manté l'essència del prototip que es va mostrar ara fa quatre anys, amb alguns petits canvis. Destaca la pantalla de 15 polzades que incorpora, la més gran que s'ha muntat fins al moment en un vehicle Cupra. 


El nou vehicle tindrà una bateria de 77 kWh de capacitat neta. La firma ha assegurat que quan la bateria es redueix fins al 10%, és possible augmentar la càrrega fins al 80% en poc més de mitja hora utilitzant un punt de càrrega d'almenys 135 kW. El model presentat aquest divendres es fabricarà a la Xina. En concret, es farà a la planta del grup Volkswagen d'Anhui, on hi ha un centre d'innovació global d'última generació per a la mobilitat elèctrica, i des d'aquí s'exportarà cap a Europa. El vehicle, de moment, no es vendrà al país asiàtic. 

Després de tot, Griffiths ha assegurat que poder veure aquest divendres el nou model de cotxe ha estat un "somni fet realitat". De moment es deconeix el cost que tindrà. En una trobada amb mitjans de comunicació, el president de la marca ha avançat que el preu es detallarà quan es posi en prevenda.
 

Imatge del Cupra Tavascan presentat aquest divendres a Berlín. Foto: Cupra


Torrent reivindica la "importància" de Seat i Cupra per Catalunya


A l'acte celebrat a la capital alemanya hi ha assistit el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, acompanyat del director general d'Indústria, Oriol Alcoba, a qui Griffiths ha agraït la seva presència.

"Volem que el nou model reforci la força de Cupra en el mercat", ha dit Torrent. En declaracions als mitjans de comunicació, el conseller d'Empresa i Treball ha reivindicat la "importància" que té Seat i Cupra per Catalunya -és la companyia automobilística amb més treballadors-. "És un soci estratègic", ha assegurat Torrent. Així mateix, ha indicat que aporta una "perspectiva estratègica de futur en les transformacions socials i econòmiques".

 Recupera la presentació del nou Cupra Tavascan


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació