Dijous, 25 d'abril de 2024
turisme

El Tren dels Llacs comença dissabte la nova temporada amb 27 recorreguts entre Lleida i la Pobla

El Tren Històric farà 22 circulacions i el Panoràmic en realitzarà cinc fins al mes d'octubre

Pallars Digital La Pobla de Segur | 21 d'abril de 2023 a les 09:56
El Tren dels Llacs abans de sortir de l'estació de Lleida, en una imatge d'arxiu | FGC
El Tren dels Llacs, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), enceta aquest dissabte la temporada d'estiu 2023, on realitzarà fins a 27 circulacions entre el Tren Històric i el convencional. En total, aquest tren turístic circularà els dissabtes entre el 22 d'abril i el 28 d'octubre.

Durant la temporada, el Tren Històric farà 22 circulacions, mentre que el tren convencional en durà a terme cinc els dies 22 i 29 de juliol, 5 i 12 d'agost i 28 d'octubre, quan es donarà per finalitzada la temporada d'estiu. El viatge transcorre per la dreta del riu Segre, des de Lleida fins a Balaguer. Després, continua el seu recorregut seguint el riu Noguera Pallaresa fins a arribar a la Pobla de Segur, amb 17 estacions al llarg del recorregut.
 
El Tren dels Llacs passa per un total de 40 túnels i 75 ponts durant 89 quilòmetres de trajecte en dues hores aproximadament. A més, ofereix dues opcions de ferrocarril per fer aquesta màgica línia, a través del Tren Històric o bé amb el Tren Panoràmic.

Des d'FGC destaquen que aquest és un viatge que permet gaudir d'unes vistes "úniques" sense haver de baixar del tren mentre s'endinsa en la història del territori gràcies al guiatge que es fa durant el trajecte. L'experiència es complementa amb les activitats i visites proposades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.
 
A la Pobla de Segur, punt d'arribada del Tren dels Llacs, els usuaris poden gaudir de la visita al Molí de l'Oli i la Casa Mauri, la Fàbrica de licors Portet o fer un tomb pels entranyables carrers de la vila. Una parada obligatòria de la ruta amb el Tren dels Llacs és el municipi de Salàs de Pallars, destacant les seves pintoresques Botigues Museu o la Torre de Barta. També recomanen visitar el Museu Hidroelèctric i la Central de Capdella o el Museu de la Sal a Gerri, on encara es pot veure com antigament extreien aquest mineral.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació