Dissabte, 27 d'abril de 2024
natura

Esterri de Cardós regula l'accés motoritzat a la seva pista forestal per evitar la massificació al bosc

La mesura, aprovada per unanimitat pels veïns, també busca evitar els furts de llenya i ordenar la collita de bolets

Pallars Digital Esterri de Cardós | 13 d'abril de 2023 a les 10:23
Imatge d'una de les barreres col·locades a l'entrada del bosc comunitari | PNAP
L'Ajuntament d'Esterri de Cardós ha aprovat una nova ordenança per regular l'accés motoritzat a la pista forestal del municipi. La mesura, que s'ha decidit per unanimitat dels veïns, vol evitar la massificació en aquest bosc, del qual són copropietaris, amb la col·locació de barreres.
 
La zona compta amb zones sensibles per la fauna amenaçada, mentre que també es vol aturar les corredisses del bestiar i el furt de llenya. Així mateix, l'ordenança té com a objectiu regular la collita de bolets, ja existent des de fa anys.
 
Les restriccions per entrar a la pista forestal, que dona accés al Pla de Negua i es troba dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu, no s'aplicaran, però, en el cas dels vehicles dels veïns, ni tampoc amb els de serveis públics i aquells que estiguin autoritzats.

D'altra banda, l'accés també estarà obert a les bicicletes, mentre que s'ha habilitat un aparcament gratuït al costat del barranc de la Molina per tal d'estacionar-hi els vehicles i accedir a peu a la xarxa de camins senyalitzats existent. 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació