Divendres, 26 d'abril de 2024

Un curtmetratge ambientat en els anys 50, la darrera producció del director pallarès Javier Ibañez

L'obra, que s'ha rodat a Vilamitjana, Salàs de Pallars, Senterada, Vilamolat i Santa Engràcia, serà presentada a Mostremp

Pallars Digital 11 de març de 2014 a les 09:44
Durant aquest mes de març, al poble de Vilamolat, s'ha donat per acabat el rodatge de 'Pensaments', un curt de producció pallaresa i que compta amb la direcció de Javier Ibañez. El film es va començar a gravar a finals de desembre, així que han estat uns 3 mesos els necessaris per donar vida a aquest projecte.
 
'Pacte de Sang' i 'Sospita' són els títols dels darrers curts dirigits pel director pallarès Javier Ibáñez Estela, que en aquesta ocasió es posa al front d'aquesta producció per dirigir actors ja coneguts a la nostra comarca, com Antonio Muñoz i Júlia Francés, que interpreten els personatges principals, la senyora Carmen i el senyor Ramon. El curtmetratge s'ambienta en els anys 50 endinsant-se en el més profund de la societat d'aquells temps.
 
L'obra està rodada als pobles de Vilamolat, Vilamitjana, Salàs de Pallars, Santa Engràcia i paisatges de Senterada. El rodatge ha comptat amb el suport dels veïns i veïnes de la comarca, dels grups escènics Teatremp, A Galet i Mai Tant, de les botigues-museu de Salàs de Pallars, així com del Consell Comarcal del Pallars Jussà, que amb la seva col·laboració ha volgut donar una empenta al projecte.
 
La pre-estrena de 'Pensaments' està prevista de cara a aquesta primavera, i serà presentada en diversos festivals de cinema, entre els quals es troba el certamen de cinema rural Mostremp, que es celebra cada any amb la ciutat de Tremp com a seu principal.
 
"Esperem sorprendre"
 
Aquesta és la tercera producció de Javier Ibáñez. "La primera -Pacte de sang- va ser un experiment, la segona -Sospita- un pas més. Amb 'Pensaments' esperem sorprendre l'espectador", ha dit el director pallarès, que es mostra molt content del resultat del rodatge: "ens ho hem passat molt bé, hem format un equip humà molt maco". 
 
Un cop finalitzat el rodatge i entre edició i edició, Ibañez assegura estar sorprès amb la qualitat interpretativa dels actors que han participat del rodatge, la majoria pallaresos. "Sovint mirem a fora quan realment aquí a la comarca tenim un potencial increïble, hi tenim gent molt bona", sentencia.
 
La banda sonora original també té origen pallarès, ja que ha estat creada i composada pel fill del director, Adrià Ibáñez, de 14 anys.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor