Dijous, 2 de maig de 2024
salut

L'Institut de Tremp acollirà un nou cicle d'emergències sanitàries a partir del curs vinent

El grau mitjà, que constarà de dos cursos, ha sorgit davant la demanda de professionals d'aquest àmbit al territori

Tomàs Garcia Espot Tremp | 19 d'abril de 2023 a les 14:24
L'Institut de Tremp en una imatge d'arxiu | TGE
L'Institut de Tremp acollirà a partir del curs vinent un nou cicle d'emergències sanitàries. Es tracta d'un grau mitjà amb una durada de dos cursos i que atorgarà el títol de tècnic d'emergències i transport sanitari. Tal com ha explicat a Pallars Digital la directora del centre, Rebeca Escales, el nou cicle ha sorgit com una "demanda del territori" davant la creixent manca de professionals sanitaris en l'àmbit de les emergències.

Una necessitat, declara Escales, que van evidenciar des de la gerència de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran. Un problema, a més, que es preveia que aniria en augment durant els pròxims anys a causa de les jubilacions, la no cobertura de places, així com per la regulació de convenis i horaris.

Així doncs, i atès que l'institut trempolí ja acull un altre grau mitjà d'auxiliar d'infermeria i la ciutat compta amb la base del SEM i l'heliport, la direcció va proposar-ho al Departament d'Educació, que va donar el seu vistiplau. A partir del curs 2023-2024, per tant, el centre ja podrà rebre en horari de tarda els alumnes del primer curs, que s'ampliarà a un segon l'any següent.

La directora del centre assegura que el cicle suposa un pas per "afiançar la família sanitària" a Tremp, i també per consolidar la relació amb entitats i empreses del territori com l'Hospital del Pallars o altres centres sanitaris. "Estem molt contents, ja que podrem ampliar les oportunitats de cara al futur", afirma.
 
D'altra banda, Escales creu que el grau és "la peça que ens faltava per saltar al grau d'Infermeria", que també donarà el tret de sortida a la capital del Jussà el curs vinent amb una aula universitària, així com per aspirar a tenir un grau superior. Tot plegat, afirma, ajudaria a consolidar l'institut com un "centre de referència" en l'àmbit de la sanitat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació