Dilluns, 27 de maig de 2024
residus

Comença «El Jussà+Sostenible», la nova campanya de residus del Consell Comarcal

La iniciativa vol augmentar la recollida selectiva entre la ciutadania i conscienciar sobre la necessitat de separar els residus

Pallars Digital Pallars Jussà | 27 de març de 2023 a les 10:42
La comarca actualment recull per separat el 45% dels residus | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Pallars ha donat aquest cap de setmana el tret de sortida a la nova campanya El Jussà+Sostenible, en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya, amb la finalitat de conscienciar sobre la necessitat d’augmentar la separació de residus per part de la ciutadania i augmentar la recollida selectiva.

La recollida selectiva al Pallars Jussà ha anat pujant lentament els darrers anys. Actualment es recullen per separat el 45% dels residus, en els contenidors d'orgànica, vidre, envasos lleugers, paper/cartró i a les deixalleries. Una dada propera a la mitjana catalana. La resta (55%) va a parar a l'abocador amb una alta quantitat de materials que es podrien haver separat.
 
Sota el lema Tu també formes part del cicle, mitjançant quatre audiovisuals i material gràfic, la campanya explica com funciona l’engranatge del servei de residus de l’ens comarcal, qui en forma part i quines són les infraestructures i la feina que hi ha al darrera.

Martí Cardona, vicepresident segon del Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha explicat que l'ens té un compromís clar en impulsar polítiques d’economia verda i que la campanya respon a preguntes d’interès general, amb la voluntat clara de donar projecció al servei i seguint en la línia d’apostar per la transparència dels serveis públics i en especial aquells que com aquest tenen una taxa que paga directament l’usuari.

El Jussà+Sostenible s’ha desenvolupat també en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, dirigits a frenar els danys causats ambientalment al planeta i construir un model de vida més sostenible.
 
La campanya es podrà seguir a les xarxes socials oficials del @conselljussa, al seu canal de Youtube on es poden trobar els diferents vídeos i, a més, inclou els materials de cartelleria que es distribuiran per la comarca i es podran visualitzar també en altres suports com per exemple, containers. També es repartiran infografies als comerços i es serigrafiaran els camions i furgonetes del propi servei amb el logotip i lema de la campanya.

Aquesta campanya de conscienciació durant aquest 2023, la construcció d’una planta de triatge amb fons de l’Agència de Residus el 2024, complementada amb reformes en la prestació del servei tot combinant diferents models de recollida a concertar amb els ajuntaments, són accions coincidents en l’objectiu d’augmentar la recollida selectiva de residus al Pallars Jussà.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació