Dissabte, 27 d'abril de 2024
renovables

Impulsen una guia per a propietaris afectats per instal·lacions i línies energètiques

Es planteja com un recurs adreçat a la ciutadania per defensar els seus drets i interessos per projectes privats d’implantació d’energies renovables

Pallars Digital Pallars | 22 de març de 2023 a les 10:50
Una torre elèctrica del Pallars Jussà en una imatge d'arxiu | ACN
El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha publicat una nova guia per a propietaris de terrenys afectats per instal·lacions i línies energètiques. L'objectiu és donar resposta a demandes i dubtes rebuts de la ciutadania a través d'una eina per ajudar tots els veïns i veïnes davant la implantació de projectes d'energies renovables de grans dimensions en comarques com el Pallars Jussà, les Garrigues, el Segrià, el Pla d'Urgell i l'Urgell.

La guia inclou un apartat de conceptes bàsics, un del marc legal actual, un apartat d’explicació de com funciona una expropiació forçosa i un altre de les opcions dels titulars dels béns afectats. A més a més, també posa a disposició del ciutadà un model d’al·legacions inicials per tal que es pugui descarregar i fer-ne ús.

Així doncs, i davant la complexitat que suposa la implantació d’aquests projectes, el rigor de la burocràcia i uns terminis administratius curts, el Patronat ofereix un suport jurídic especialitzat en aquesta àrea per tal de poder anticipar les possibilitats de resposta de la ciutadania afectada en els seus drets i interessos.

Aquesta guia, que ja es pot consultar al lloc web de Promoció Econòmica de la Diputació, contribueix a incrementar el catàleg de serveis i recursos que el Patronat posa a disposició dels ens locals i de la ciutadania.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació