Divendres, 19 d'abril de 2024
estudis

Maria Pilar Cases creu que el grau d’Infermeria ajudarà a fixar gent a Tremp

La capital del Jussà rep amb alegria i optimisme l'anunci de que la ciutat acollirà les pràctiques i el grau universitari a partir del setembre del 2023

Pallars Digital Tremp | 17 de març de 2023 a les 13:34
Entrada principal de l'Hospital del Pallars de Tremp | ACN
Tremp ha celebrat com una "molt bona notícia" l'anunci, aquesta mateixa setmana, de que la capital del Pallars Jussà acollirà el grau en Infermeria de la UdL a partir del setembre del 2024. En declaracions a Pallars Digital, l'alcaldessa Maria Pilar Cases ha explicat que fa molt temps que han estat treballant perquè es realitzés aquest desplegament universitari al Pirineu, que ja va començar amb l'establiment d'INEFC a la Seu d'Urgell durant l'any passat.

Un any abans, aquest mateix setembre, recordem, s'habilitaran 10 places perquè els estudiants d'Infermeria puguin fer pràctiques a l'Hospital de Tremp, al CAP, i als altres hospitals de la vegueria de l'Alt Pirineu. Cases assegura que ja ho estan "preparant tot" perquè aquest desplegament sigui una realitat i els quatre cursos d'Infermeria puguin començar les classes a la ciutat al setembre del 2024.

Respecte als beneficis que comportarà aquest grau universitari al Pallars i al Pirineu, l'alcaldessa declara que hauran d'explicar "l'atractiu" que té per a la zona. "Hi haurà més places d'Infermeria, apunta, i això és bo per a la carrera en si, però també per al Pirineu".

En aquest sentit, Maria Pilar Cases assenyala que els estudis universitaris al Pallars obriran la porta a que més gent s'hi arreli. "Que la gent es formi a casa nostra vol dir que tens més possibilitats de que s'hi vulgui quedar a treballar; INEFC a la Seu d'Urgell n'és una prova, i per tant Infermeria no ha de ser diferent", ha conclòs.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació