Dijous, 18 d'abril de 2024
salut

Creen un espai de descans per a pacients oncològics i familiars que es desplacen a Lleida durant el tractament

El servei gratuït, impulsat per l'AECC, està ubicat a l'Hotel Nastasi i dona servei a persones de municipis de Ponent i del Pirineu

Pallars Digital Lleida | 16 de març de 2023 a les 08:20
Imatge de la sala de descans gratuïta habilitada a l'Hotel Nastasi | A. Berga / ACN
L'Associació Contra el Càncer (AECC) de Lleida ha inaugurat aquest dimecres un nou espai de descans gratuït a Lleida per a persones amb càncer i els seus familiars que viuen fora i que s'han de desplaçar als centres hospitalaris lleidatans durant el tractament. La sala, ubicada a l'Hotel Nastasi, està equipada amb sofàs, butaques, una gran taula central i una zona de cuina amb microones i dispensador d'aigua.

La coordinadora de voluntariat de l'AECC Lleida, Isaura Perelló, ha afirmat que l'objectiu és que els pacients amb càncer i els seu familiars tinguin "més qualitat de vida" i disposin "d'un espai de benestar i confort". El programa pilot es va posar en marxa al febrer i, de moment, ja hi ha cinc famílies que se n'han beneficiat.
 
El nou espai dona resposta a una demanda que des de feia temps demanaven famílies amb pacients oncològics que viuen fora de la ciutat de Lleida. I és que sovint aquests pacients, que en molts casos tenen un estat de salut delicat, han de passar llargues hores d'espera en un mateix dia entre visites mèdiques i tractaments. De fet, els pacients de l'Alt Pirineu i Aran i d'altres pobles de Ponent es troben que han de sortir aviat de casa per ser a les 8 del matí a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, on molts s'hi estan fins a la tarda, de manera que no arriben a casa fins a la tarda o vespre.

Així doncs, el nou espai permet a les persones amb càncer i els seus familiars disposar d'un espai tranquil i confortable on poder descansar enter visita i visita. Paquita Sánchez, familiar d'una persona que tenia càncer i que va morir l'octubre passat, ha afirmat que l'espai és una "necessitat molt bona per als malalts i familiars que vinguin perquè tinguin qualitat, per descansar i poder-se refer", ja que és un procés "molt dur", ha afegit.
 
En el mateix sentit s'ha referit Imma Roig, voluntària de l'AECC Lleida i que també va passar per un tractament oncològic, que assegura que el nou espai és "comodíssim" i diu que ha tingut molt acceptació entre les famílies. En concret, l'espai, que l'Hotel Nastasi ha cedit a l'entitat de forma gratuïta, té capacitat per acollir sis persones a la vegada. El programa pilot es va posar en marxa a mitjans de febrer i, de moment, ja hi han passat cinc famílies de municipis diversos com ara La Seu d'Urgell, Vielha, Tàrrega o Mollerussa.

La inauguració s'ha fet aquest dimecres al matí i hi ha assistit l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de diversos regidors, així com Jordi Cortada, assessor de Salut Pública de la Diputació de Lleida; Sisco Maranges, president de l'Associació Contra el Càncer a Lleida; Raül Llevot, gerent del Servei Català de la Salut de la Regió Sanitària de Lleida, i Eugènia Puig-gròs, directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació