Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

Neix l'Associació Turística del Pallars Sobirà pel foment del turisme a la comarca

L'entitat estarà formada pel consell comarcal, els 15 ajuntaments, el Parc Nacional, el Parc Natural i Ferrocarrils de la Generalitat

Pallars Digital Sort | 28 de febrer de 2023 a les 07:09
Edifici del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, que alberga l'oficina de turisme | ACN
L'Associació Turística del Pallars Sobirà s'ha creat per fomentar el turisme de la comarca i unificar els criteris de promoció, així com dissenyar el futur d'aquesta activitat econòmica vital per als pròxims deu anys. D'aquesta entitat en formaran part el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, els 15 ajuntaments, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

També es volen incorporar a aquesta associació representants de diferents sectors com l'hoteler o el dels esports d'aventura. Un dels principals projectes que haurà de liderar l'associació és el desplegament del projecte Bike Natura-Aventura Pallars Sobirà, que rebrà més de 2,3 milions dels fons Next Generation de la Unió Europea. Una partida que ja ha estat inclosa al pressupost aprovat per l'ens durant la setmana passada.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, ha fet autocrítica i ha dit que s'ha creat l'Associació Turística per reordenar l'estratègia turística i posicionar el Pallars Sobirà com una comarca referent pel que fa al turisme i no solament destinar els esforços en vendre l'esquí.

D'altra banda, el president també ha explicat que la voluntat és que el futur turístic de la comarca no depengui únicament del consell comarcal, i per aquesta raó s'ha creat l'associació, de la qual en formen part tots els ajuntaments. Isus ha afegeix que els espais naturals com el Parc Nacional o el Parc Natural solament tindran veu i no vot en aquesta entitat. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació