Dissabte, 20 d'abril de 2024
Esports

El CF Tremp torna a guanyar tres mesos després a Balàfia (1-3) i el CF Pobla es deixa remuntar a Ponts (4-3)

En bàsquet, el CB Tremp continua imparable i derrota el Bellvís (83-64), mentre que el CB Sort s'imposa al Sícoris (76-64)

Tomàs Garcia Espot Tremp | 27 de febrer de 2023 a les 08:20
L'equip va voler retre homenatge a Aleix Raventós en el seu últim partit amb la camiseta trempolina | CF Tremp
Tres mesos i 20 dies després, el CF Tremp ha pogut tornar a celebrar una victòria a Segona Catalana, la primera del 2023. Aquest diumenge, els homes dirigits per Albert Segués s'enfrontaven al Balàfia, cinquè de la categoria. Amb la voluntat de trencar d'una vegada per totes la mala ratxa de 10 partits sense puntuar, els trempolins van avançar-se per mitjà de Mohamed Ben Kacem al minut 13 amb un u contra u arran d'una jugada de Jordi Ponsich

A la represa, l'equip no va aixecar el peu de l'accelerador, i tot just un minut després Ben Kacem feia el segon picant-la sobre el porter, i que donava certa seguretat als pallaresos. Nou minuts més tard, però, el Balàfia retallava distàncies al marcador. Així i tot, els blanc-i-negres no van deixar-se sorprendre, i a poc pel final, Ben Kacem feia el hat-trick amb assistència del juvenil Ismael de Pedro. Un gol que sentenciava la victòria i uns tres punts, que tot i ser la penúltima jornada de la fase regular, donen un bri d'esperança a les files del club, que ha sortit del pou.

Remuntada dolorosa

Els partits a domicili continuen sent la gran assignatura pendent del CF Pobla. Els poblatans van deixar-se remuntar un partit a Ponts que guanyaven per 1 a 3 al minut 61. A la primera meitat, i malgrat el gol local, el Pobla va aconseguir l'empat abans del descans gràcies a la insistència de Joan Fontelles. A la sortida del descans, una mala passada enrere del rival permetia a Miki Molleví capgirar el marcador, i al minut 61, Gerard Alsina aprofitava un rebuig del porter per fer el tercer.

A partir d'aleshores, el partit va canviar com un mitjó. En lloc de conservar el resultat, els blanc-i-vermells van voler buscar el quart gol, i el rival, que fins llavors no havia desplegat una gran estratègia ofensiva, va aprofitar-ho, i de quina manera. A cinc minuts pel 90, el Ponts aconseguia empatar el matx, primer amb un gran gol de falta i després gràcies a un contraatac. Passat el temps de descompte, i en clar fora de joc, els locals donaven la volta a un partit boig i desconcertant. Un 4 a 3 final, val a dir, marcat per una agressivitat del Ponts i una pobra actuació arbitral, que no justifiquen, però, la mala estratègia i la poca reacció del Pobla a la segona meitat.

Amb un 1 a 3 a favor, els poblatans van caure en el joc del rival i van descuidar la defensa. Foto: TGE

Mentrestant, a Quarta Catalana, el FC Rialp va firmar una brillant actuació a casa contra el Miralcamp (4-0). Els homes de Pito Pasqual obrien la llauna des del punt de penal al minut 32 gràcies a Ignasi Planas, i abans del descans ampliaven l'avantatge per mitjà de José Alberto i de Planas novament. Amb el partit al sac i ben lligat, al darrer minut de partit, de nou José Alberto feia el quart des dels 11 metres. Amb aquesta victòria, els del Pallars Sobirà ja sumen quatre jornades sense conèixer la derrota i es mantenen a la part mitja de la taula.

El CB Tremp continua líder indiscutible

En bàsquet, el Natural Optics Pallars Tremp va sumar dissabte la victòria número 17 a la lliga després d'imposar-se amb solvència al Bellvís, el seu perseguidor a la classificació. Tot i anar per darrere al marcador en els primers minuts, els de Diego Roldán van agafar la directa, i ja no es van aturar fins a firmar 83 a 64 final, amb una gran actuació de Conti, autor de 21 punts. Els trempolins continuen com a líders indiscutibles amb 35 punts i només una derrota.

Per la seva banda, el CB Pallars Sobirà Sort va aconseguir un treballat triomf contra el Sícoris per 76 a 64. Les alternances en el marcador es van succeïr durant la primera meitat, però a la represa els de Sort van posar terra pel mig amb un parcial de 23 a 13 al tercer quart. El darrer període es va saldar amb un empat, però els pallaresos van poder endur-se la dotzena victòria a la lliga, que de moment els situa setens amb 30 punts

El Pàdel Pallars A, líder de Segona Catalana

I finalment, els dos equips del Pàdel Pallars han viscut una jornada desigual aquest cap de setmana. En primer lloc, l'equip A va desfer-se amb claredat del CT Mollerussa per 0 a 3, fet que els permet continuar líders del grup C de Segona Catalana. En l'altra cara de la moneda, l'equip B va perdre pel mateix resultat a la pista de l'Artesa de Lleida-Juneda. Així i tot, els pallaresos són tercers a la classificació.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Segona Catalana - Subgrup 5A
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 21
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Sènior Territorial
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Pàdel - Segona Catalana - Grup C
RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Pàdel - Tercera Catalana - Grup B