Divendres, 26 d'abril de 2024
renovables

Projecten un nou parc solar de 71 hectàrees a Castell de Mur

La planta solar 'Els Morellols', que ha sortit a informació pública, tindria gairebé 90.000 plaques i una potència de 50 megawatts

Pallars Digital Castell de Mur | 24 de febrer de 2023 a les 09:49
Superfície que ocuparia el nou parc solar segons el seu avantprojecte | Salvem lo Pallars
Ja són vuit els grans parcs fotovoltaics projectats a la comarca del Pallars Jussà. Aquest dijous 23 de febrer ha sortit a informació pública una nova planta solar que ocuparia 71,20 hectàrees als municipis de Castell de Mur Talarn. Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), el futur parc, de nom Els Morellols, compta amb 89.275 plaques i tindria prop de 50 megawatts de potència.

D'altra banda, el projecte pendent d'autorització també contempla una important infraestructura d'evacuació. Per una banda, dues línies soterrades de mitja tensió fins a la subestació elèctrica Morellols, i de més de 1.700 metres de longitud. I per l'altra, una línia d'alta tensió que passaria pels termes de Castell de Mur, Talarn, Tremp, Gavet de la Conca i Isona i Conca Dellà, i finalitzaria a la subestació d'un altre gran parc projectat, el de Llau dels Juncs.
 

Recreació de la vista que tindria el nou parc solar des del Castell de Mur Foto: Salvem lo Pallars

 
En total, el pressupost del projecte escalaria fins als 37.923,743,85 euros. Segons el document, l'empresa peticionària és Energia Inagotable de Leda, S.L., domiciliada a Madrid. Els Morellols és el segon parc fotovoltaic del Pallars que surt a informació pública en una setmana. Fa set dies també va fer-ho un altre, El Juncar, que ocuparia 76,5 hectàrees entre els municipis de Tremp Talarn.

Abans d'aquests dos últims, durant el mes de desembre també van publicar-se els projectes de dos altres plantes solars a Isona i Conca Dellà. Es tracta de Lo Tossal, de 28,48 hectàrees prop de Sant Romà d'Abella, i Pont de Fusta, que tindria una superfície de 30,42 hectàrees al nord del poble de Basturs.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació