Dissabte, 20 d'abril de 2024
Dis la teva!

Un brindis al sol

Article d'opinió del lector del diari Josep Feria Luna

Opinió Pallars | 22 de febrer de 2023 a les 11:18
Unes plaques solars en una imatge d'arxiu | ACA
Senyor director,

Dona la trista impressió que algunes persones s'han embriagat amb el poder, i confonen els interessos individuals amb els interessos públics, aprofitant la seva posició institucional per imposar criteris economicistes corporatius.

Aquest és el cas d'un ajuntament presidit per algú que no entén ni vol saber res del que són els deures i els drets, que no té escrúpols i s'amaga rere el seu càrrec per "fer un brindis al sol" i ignorar a gran part del que diu representar. Passant-se per "l'Arc del Triomf" els drets col·lectius, posant el privat per sobre del conjunt de la societat, modificant normes d'ús comunal per fer-les servir al seu gust, bloquejant iniciatives i propostes, i silenciant qualsevol oposició o discrepància.

Per una banda, fa de mediadora d'una empresa promotora de parcs solars, la qual s'amaga rere un conegut Fons d'inversió, especialista a acaparar mercats energètics per exclusivament especular i controlar preus... Posa pals a les rodes a iniciatives socials, de caràcter cooperatiu, que preserven la riquesa i manera de viure del camp i el seu entorn. És penós veure com el concepte democràcia és vulnerat, violat i degradat en favor d'unes empreses que no estimen ni treballen la terra, pressionant i amenaçant a més a pagesos i ciutadans.

Quin país volem? Quins valors es defensen? Res de renovable hi ha en aquest model de gestió, producció i consum, la mateixa barbàrie en nom d'un progrés, per grans corporacions financeres. Tenim dret a decidir com volem viure i com volem organitzar la nostra vida. Una vegada més se'ns ha negat la sal i l'aigua, una vegada més som víctimes de la cobdícia, de la prepotència i de la vanitat.

Si us plau, baixi del seu pedestal, escolti a tothom, no condemni al camp i a la pagesia a una mort segura. Fora "voltors" de la nostra terra...

Josep Feria Luna
 
 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació