2 de març de 2024
treball

Empresa i Treball preveu que més de 1.600 treballadors es formin enguany a l'Alt Pirineu i Aran

El Consorci per a la Formació Contínua obrirà una convocatòria de subvencions dotada amb 21 milions d'euros

Pallars Digital Tremp | 17 de febrer de 2023 a les 08:41
El programa de formació ha estat presentat a Tremp pel secretari de Treball, Enric Vinaixa | ACN
El Departament d'Empresa i Treball preveu que enguany més de 1.600 persones treballadores de l'Alt Pirineu i Aran millorin la seva formació gràcies als programes del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. Dos nous programes, el Confortcat i Projecta't, s'han adaptat a les necessitats del teixit productiu i han de contribuir a satisfer les demandes de formació, assessorament i orientació dels treballadors.

El proper mes de març, el Consorci obrirà una convocatòria de subvencions del Conforcat dotat amb 21 milions d'euros per contribuir a cobrir les necessitats directes de les empreses. Ja l'any 2022 més de 1.600 persones van participar a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran en programes subvencionats pel Consorci. D'aquestes, les dones representen un 70,1% i els homes el 29,5% del total de participants. El 82,2% eren persones ocupades i el 17,8% desocupades.
 
El 40,8% dels participants eren del Pallars: un 25,1% del Jussà i un 15,7% provenien del Sobirà. Pel que fa a la resta de comarques, l'Alt Urgell en tenia un 30,5%, la Cerdanya un 20,5%, la Val d'Aran un 5,5% i de l'Alta Ribagorça, un 2,7%.

Per nivell d'estudis, el 34% eren persones amb títols universitaris; el 17% amb formació professional de grau mitjà; el 14% amb formació professional de grau superior; el 14% amb ESO o grau escolar; l'11% amb batxillerat i el 6% sense titulació certificada o amb altres titulacions. Per grups d'edat, entre 45 i 55 anys són els que més van participar en aquestes formacions i entre els sectors professionals els destinats a serveis socioculturals i a la comunitat.

​Programes innovadors

 
El Conforcat és un programa de formació contínua adreçat a les empreses, amb un èmfasi especial en el sector industrial, i dissenyat per fer formació a mida de les empreses i dels seus treballadors per millorar-ne la productivitat.

El programa Projecta't és per proporcionar assessorament i orientació professional a les persones treballadores ocupades. En concret, el Consorci hi ha destinat 10 milions d'euros perquè un mínim de 80.000 persones disposin de recursos, amb 100 unitats d'orientació distribuïdes per tot Catalunya.
 
Les novetats d'aquests dos programes se sumen a tota l'oferta de formació contínua subvencionada pel Consorci que, enguany, permetrà beneficiar-se al voltant de 210.000 persones treballadores en actiu a Catalunya.

El secretari de Treball del Departament d'Empresa i Treball, Enric Vinaixa, ha destacat que enguany els diners de l'ajut per la formació es concediran prèviament a impartir els cursos perquè aquest fet no sigui un impediment per les empreses.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació