Divendres, 19 d'abril de 2024
Eleccions municipals 2023

El PP es tornarà a presentar a les municipals a Tremp vuit anys després

Els populars han escollit Susana Torrejón com a cap de llista de la candidatura

Jordi Ubach / Tomàs Garcia Tremp | 14 de febrer de 2023 a les 11:52
Torrejón, segona per la dreta, al costat del president del PP a Lleida, Xavi Palau, en una visita a Tremp | PP Lleida
El Partit Popular (PP) tornarà a presentar-se a les eleccions municipalsTremp vuit anys després de la darrera vegada. Els populars han fet públic que la candidatura per als comicis del pròxim 28 de maig estarà encapçalada per Susana Torrejón, mentre que encara no han transcendit la resta de noms que l'acompanyaran.


L'últim cop que la formació va presentar llista electoral a la capital del Pallars Jussà va ser l'any 2015. Aleshores, i encapçalat per Ana Cava, el PP va obtenir uns resultats insuficients per aconseguir entrar a l'ajuntament, amb 146 vots.

Cal remuntar-se fins a les municipals del 2003 per trobar representació del partit blau a l'Ajuntament de Tremp. En aquells comicis, la candidatura liderada per Javier Mostacero va obtenir un únic edil popular escollit amb 252 vots.

La trajectòria del PP a les municipals trempolines comença l'any 1987. Encara sota el nom d'Alianza Popular (AP), José Luis Plaza va aconseguir l'acta de regidor amb 269 vots. A les eleccions següents -1991, 1995 i 1999- i ja com a Partit Popular, la formació va mantenir l'únic, primer amb Julià Rossell, i en les dues ocasions restants amb Manolo García.

Així doncs, des del 2007, amb Jesús Arandilla i posteriorment amb Ana Cava, el PP no ha tingut el suport electoral suficient per poder tornar a entrar al consistori. En les darreres eleccions, de fet, els populars ni tan sols van presentar llista.

Amb la irrupció de Torrejón, la carrera per l'alcaldia de Tremp tornarà a comptar enguany amb quatre aspirants, tal com ja va succeir l'any 2015, i després que en els comicis d’ara fa quatre anys només concorreguessin tres candidatures, totes tres encapçalades per dones. El moviment s’entreveu estratègic: el retorn del PP pot afeblir el vot no independentista, que fa quatre anys ho va apostar tot a la candidatura de la socialista Sílvia Romero en un intent clar d’aconseguir la majoria absoluta.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació