Dimecres, 24 d'abril de 2024
obres

La Pobla rebrà 309.000 euros dels fons europeus per reformar la tercera planta de la residència

La inversió total serà de 750.000 euros gràcies als ajuts del Pla de Salut de la Diputació i de fons propis de l'ajuntament

Pallars Digital La Pobla de Segur | 14 de febrer de 2023 a les 07:20
Façana de la Residència Nostra Senyora de Ribera | TGE
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha rebut una subvenció de 309.000 euros dels fons europeus Next Generation, gestionats pel Departament de Drets Socials de la Generalitat, per reformar la tercera planta de la residència Nostra Senyora de Ribera. A aquesta quantitat, se li sumarà 250.000 euros del Pla de Salut de la Diputació i uns 190.000 euros de fons propis del consistori per arribar als 750.000 euros de la inversió total.

A banda de rehabilitar la planta de la residència, el projecte també preveu modernitzar les instal·lacions, així com millorar pel que fa a eficiència energètica. Aquesta remodelació permetrà, a més, ampliar les places disponibles del centre sanitari, ja que preveu la construcció de vuit habitacions individuals amb lavabo propi i l’habilitació d’espais d’ús compartit com un nou menjador. Una ampliació que també serà possible després que les dues darreres monges del centre marxessin durant l'estiu del 2022.

Tal com va explicar a Pallars Digital l'alcalde de la Pobla, Marc Baró, els treballs de reforma es duran a terme pas a pas. El motiu, apuntava, és que per tal de realitzar les obres cal moure als residents de les habitacions. En aquest sentit, però, l'alcalde també afirma que amb la incorporació de les noves cambres, el procés podrà ser més àgil.

Aquesta subvenció s’afegeix a les altres dos que l’Ajuntament de la Pobla de Segur ha rebut dels fons europeus Next Generation, després que recentment es conegués la resolució del programa DUS 5000 i que deixarà a la Pobla un milió d’euros per a la millora energètica del municipi i els dos milions que permetrà el desenvolupament del projecte La Pobla de Segur: natura i turisme actiu sostenible.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació