Dilluns, 6 de maig de 2024
carnaval

Carnaval 2024 al Pallars: dates, rues i activitats programades

Repàs a les principals rues de Carnestoltes que es podran viure a les comarques pallareses

Pallars Digital Pallars | 10 de febrer de 2024 a les 10:00
Les rues, la gresca i la disbauxa regnaran aquests dies al Pallars | Josep Vives
Un any més tornen les celebracions del Carnaval, o Carnestoltes segons el lloc, als municipis de tot el país amb les seves rues de disfresses, les seves festes esbojarrades i les seves escudelles. Els municipis del Pallars no s'escapen de la tradicional festa de la carn abans de la quarantena prèvia a la Setmana Santa.

A les nostres comarques, Sort, Tremp i Isona són, segurament, els principals bastions de la festa, però en molts altres municipis es desferma la desinhibició, tant amb activitats per a adults, sovint pujades de to, com amb convocatòries més familiars. 

 

Carnaval a Tremp: activitats i horaris

A la capital del Pallars Jussà, el Carnestoltes tindrà lloc del 10 al 14 de febrer. El dissabte destacarà per la rua de disfresses que porta inclosa un concurs de carrosses i comparses, i que estarà dotat econòmicament. Enguany, la rua estarà amenitzada pel grup de percussió cerverí Sound de Secà.

A continuació, es realitzarà la lectura del pregó de la mà del rei Carnestoltes. Posteriorment, la matinada del 10 a l'11 febrer tindrà lloc al Pavelló del Casal la festa de disfresses amb les versions de La Oreja de Tik Tok i l'actuació del dj Ernest Codina. Mentrestant, el dimarts 13 hi haurà l'escudellada popular a la plaça Catalunya, i el dimecres 14 la festa acabarà amb la sardinada popular. Consulta tot el programa i horaris en aquest enllaç.
 

​Carnaval a Sort: activitats i horaris


A la capital del Pallars Sobirà, el Carnestoltes se celebrarà del 9 al 13 de febrer amb nombroses activitats com la rebuda de lo Requincuà, la passa de carrosses o el ball de màscares. També hi haurà lloc per a les tradicions, com ara el taller de facit de Carnaval, el ball de la passa o la calderada. De festa no en faltarà tampoc amb els balls de nit i de tarda, la xaranga o la passa infantil. Assabenta't de tots els detalls clicant en aquest enllaç.
 
 

​Carnaval a la Pobla de Segur: activitats i horaris

Mentrestant, a la Pobla de Segur, la rua de Carnaval tindrà lloc el dissabte dia 10 a les 18h al passeig de Ribera, mentre que el ball serà a la mitjanit a La Serradora. Abans, al matí, la plaça del Daldo acollirà la tradicional escudellada popular. El dimecres 14, l'enterrament de la sardina se celebrarà a La Serradora a les 20:30h. Amplia la informació aquí.
 

Carnaval a Isona: activitats i horaris

Isona també viu el Carnaval, amb la festa de la Guixa i el dinar popular a la plaça Bisbe Badia com a activitats estrella. Tindrà lloc, com cada any, el dimarts dia 13. La Guixa és una mena d’escudella elaborada amb tocino, fideus, cigrons, carabassa, arròs i mongetes. El matí del dia de la Guixa, els alumnes de l’escola d’Isona visiten els calders disfressats per observar l’elaboració del guisat. Aquí pots consultar tots els actes i horaris.
 

Carnaval a Rialp: activitats i horaris

Rialp també s'omple de gresca i alegria entre el diumenge dia 11 i el dimarts dia 13 de febrer. Entre les activitats més destacades, que pots consultar aquí, hi ha les xarangues, la calderada de dimarts o les actuacions de Stresband.
 

​Carnaval a Esterri d'Àneu: activitats i horaris

Tornant al Pallars Sobirà, el Carnaval d'Esterri d'Àneu serà el diumenge 11 de febrer amb la cercavila d'inauguració, a partir de les 18h de la tarda. Enguany la temàtica serà la del bosc encantat de fantasia. Mentrestant, el dilluns 12, se celebrarà el Bingo de Carnaval al bar Els Cremalls, a les 17:30h. Per conèixer tots els detalls, fes clic en aquest enllaç.
 

Carnaval a Talarn: activitats i horaris

Una altra de les poblacions pallareses on la celebració del Carnaval és tradicional és Talarn. El dissabte 10 al matí es farà la plega pel dinar del Ranxo, que tindrà lloc el diumenge com activitat estrella. També hi haurà lloc pel sopar de Carnestoltes i la crema del Safarino, actes que s'han programat pel dimarts 13. Aquí en pots consultar els horaris i més detalls.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació