Dijous, 18 d'abril de 2024
seguretat

Rialp instal·la cinc càmeres de seguretat en edificis públics

L'objectiu de l'ajuntament és millorar la seguretat al municipi i prevenir qualsevol tipus d'acte vandàlic

Pallars Digital Rialp | 27 de gener de 2023 a les 13:00
Una càmera de seguretat, en una imatge d'arxiu | Pxfuel
L'Ajuntament de Rialp ha instal·lat cinc càmeres de videovigilància en edificis de titularitat municipal amb l'objectiu de garantir la seguretat d'aquests i del veïnat. Tal com ha declarat a Pallars Digital el seu alcalde, Gerard Sabarich, l'objectiu dels nous aparells és millorar la seguretat al municipi, poder ajudar a la policia en cas de desaparició, així com per combatre possibles casos d'incivisme que es puguin produir.

De fet, assegura Sabarich, el vandalisme és un dels motius que els ha dut a prendre aquesta mesura. "De tant en tant apareixen bretolades i pintades", explica. D'altra banda, l'alcalde afirma que les càmeres són un sistema "al servei del ciutadà", i que ja es troba en molts altres pobles i ciutats, com per exemple en el cas de Tremp. En aquest sentit, ha exposat que els Mossos ja n'estan al corrent, i que abans d'instal·lar-ho ja van posar-se en contacte amb la comissaria de Sort.

Així doncs, i tal com ha detallat Sabarich, dos dels aparells estan col·locats prop de l'edifici del consistori, un dels quals enfoca a la plaça del Tornall; un altre captarà imatges de la capella de Sant Cosme i Sant Damià, la quarta a la plaça de les Escoles, mentre que la darrera enfocarà l'entrada del poble, prop de la màquina de venda de fortets. En total, l'ajuntament ha invertit 5.000 euros en aquesta mesura, provinents de fons propis del consistori.

D'altra banda, el consistori informa que les imatges registrades es tractaran d'acord amb les limitacions i condicions recollides al Reglament 2016/79 de Protecció de Dades Personals i es trametran a les autoritats policials, judicials o de protecció civil en els casos excepcionals en què ho demanin, sempre d'acord amb la legislació vigent.

A més, assegura que només seran visualitzades en cas sol·licitud de les autoritats, i únicament pel responsable del tractament de dades personals, i en cap cas per cap altre treballador de l'ajuntament ni cap responsable polític, d'acord amb els principis de proporcionalitat i limitació del tractament.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació