16 d'abril de 2024
Esquí

Els Mundials de Para Esquí d'Espot reuneixen unes 450 persones a les Valls d'Àneu

L'estació pallaresa ha contractat fins a 40 treballadors extra pels dies de competició

Pallars Digital Espot | 27 de gener de 2023 a les 08:59
Fins a 87 esquiadors de 26 països diferents participen als Mundials | ACN
A més de nombrosos esquiadors d'arreu del món, els Mundials de Para Esquí que tenen lloc a Espot fins al 29 de gener també han portat fins al Pallars Sobirà més de 450 persones entre esportistes, entrenadors, equip tècnic, familiars i amics. En aquest sentit, el director de l'estació pallaresa, Xavier Bigordà, ha explicat que han hagut de contractar 40 persones extra pels dies de competició. 

Pel que fa als hotels de les Valls d'Àneu, han registrat una "molt bona" ocupació segons Josep Castellarnau, president de la Federació d'hoteleria de Lleida. Castellarnau ha detallat que moltes delegacions ja van arribar al Pallars a principis del mes de gener. Això vol dir que aquests hotels han tingut pràcticament plena ocupació durant tot el mes de gener, una època de l'any que no acostuma a ser d'ocupació alta entre setmana.

Organitzar aquesta competició a Espot Esquí, explica, ha sigut "relativament fàcil", ja que aquesta estació des de fa anys ja té tres pistes homologades per la Federació Internacional d'Esquí (FIS). Aquests mundials inclouen proves de les disciplines d'eslàlomeslàlom gegantsupergegant i descens. En total, i des del passat 20 de gener, als mundials hi competeixen 87 esquiadors i esquiadores de 26 països.
 

Vista general de la pista on se celebren les proves de la competició. Foto: ACN


Tots els participants són esportistes amb discapacitat física, com lesions medul·lars, deteriorament de la coordinació, amputacions o problemes de visió. Per aquest motiu, utilitzen aparells adaptats a les seves necessitats, bé siguin esquís individuals, esquis adaptats o ajudes ortopèdiques.
 
Els atletes amb discapacitat visual disposen de l'ajuda de guies vidents, que mitjançant senyals sonores els indiquen el recorregut que han de fer en tot moment. Per tot plegat, Josep Castellarnau ha apuntat que ha estat molt important disposar dels hotels amb tots els serveis adaptats per a persones discapacitades.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació