4 de març de 2024
renovables

El Consell del Jussà posa en marxa una nova oficina comarcal de transició energètica

L’objectiu és col·laborar en la planificació i disseny de la implantació de les energies renovables a la comarca

Pallars Digital Tremp | 25 de gener de 2023 a les 09:52
Façana del Consell Comarcal del Pallars Jussà | TGE
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha posat en marxa una de les Oficines Comarcals de Transició Energètica, impulsades per la Generalitat, i que té com a finalitat col·laborar en la planificació i disseny comarcal de la implantació de les energies renovables a Catalunya. Abans de la seva creació, el consell ja treballava en la planificació territorial per la implantació de plaques fotovoltaiques.

Ho feia amb un arquitecte propi a dedicació parcial, en col·laboració amb el Geoparc Orígens i amb els municipis afectats a qui s’ha donat suport en la redacció d’informes relacionats amb les sol·licituds d’instal·lació de parcs fotovoltaics al territori. La creació d’aquesta oficina permet reforçar el servei amb la dotació d’un tècnic ambiental.

Actualment s’està treballant en l’àmbit de l’estratègia Solarcat per prioritzar el model de generació renovable distribuïda i participativa i s’oferiran serveis d’assessorament i suport tècnic en matèria d’energia als ens locals i ciutadania així com assistència en la tramitació de subvencions que gestiona l'Institut Català de l'Energia (ICAEN). 

Uns ajuts que aniran destinats a tasques com la rehabilitació energètica d’edificis, la mobilitat elèctrica, els ajuts en matèria d’eficiència energètica i generació renovable en el sector industrial o altres relacionats amb les energies renovables com el foment de l’autoconsum, emmagatzematge i implantació de sistemes tèrmics renovables.
 
A més, també està oberta la convocatòria anomenada SOOLARCOOP, consistent en ajuts per al suport a cooperatives i/o associacions d’autoorganització ciutadana que incloguin el desenvolupament de models de gestió i funcionament de comunitats energètiques. D’altra banda, en aquests moments està obert un procés de participació perquè la ciutadania pugui fer propostes de cara a la redacció de la nova Llei de transició energètica de Catalunya i transformació de l'Institut Català d'Energia en l'Agència d'Energia de Catalunya. Les aportacions es poden fer a través del web participa Gencat.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació