16 d'abril de 2024
obituari

Mor als 73 anys Josep Sabarich, fundador del Festival de Música de la Vila de Rialp

Persona molt vinculada al món cultural, associatiu i esportiu del municipi, va deixar la direcció del certamen l'any 2021 per motius de salut

Pallars Digital Rialp | 19 de gener de 2023 a les 09:02
Josep Sabarich (centre), amb el seu fill Gerard (dreta) i el nou director del Festival, Quim Térmens (esquerra) | ACN
Josep Sabarich, fundador i cara més visible del Festival de Música de la Vila de Rialp durant més de 20 anys, ha mort aquest dimecres a l'edat de 73 anys. Persona molt lligada al món del comerç i a l'hostaleria, però també al món associatiu i cultural del municipi, va impulsar aquest certamen musical, un dels més importants del Pirineu, l'any 2001, i en va ser el director fins fa dos anys, quan va deixar el càrrec per motius de salut.

En un comunicat publicat a les xarxes socials, un dels seus fills, l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha volgut recordar-lo com una persona "carregada d'amor, bondat i valors cap als seus i cap al poble de Rialp", així com "molt activa des de jove, participant a les festes populars, al futbol, a la pesca i darrerament a la música".

I és que a banda del Festival de Música, Josep Sabarich també va ser clau en l'impuls de l'ensenyament d'aquest art a la comarca. L'any 2003, va ser un dels creadors de l'Escola de Música Itinerant del Pallars. En aquest sentit, el seu fill ha expressat que "un àngel puja cap al cel, on des d'allà dalt ens organitzarà uns concerts de música celestial excepcionals".

A banda de la seva contribució al món musical, Sabarich també va ser un dels fundadors del FC Rialp, i també va presidir l'Associació de Pesca del municipi. Persona activa, inquieta, i sempre amb un projecte sota el braç, també va participar en política. Entre 1983 i 1987, va ser regidor de l'ajuntament com a independent. El tanatori de Rialp restarà obert aquest dijous d'11h a 13h i a les 16h se celebrarà la missa de comiat.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació