16 d'abril de 2024
pressupostos

Tremp aprova un pressupost inicial de 5,6 milions d'euros per al 2023

El projecte més "ambiciós" és la rehabilitació íntegra del centre històric de la ciutat, que preveu una inversió de més d'1 milió d'euros

Pallars Digital Tremp | 17 de gener de 2023 a les 10:52
Els comptes han obtingut la llum verda gràcies als 7 vots d'ERC i Junts i les 6 abstencions de Compromís | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp ha aprovat un pressupost de 5,6 milions d'euros per aquest 2023, una xifra lleugerament inferior a la de l'any passat, quan els comptes van arribar als 5,9 milions. Tal com ha destacat l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, durant el ple extraordinari, als comptes s'hi aniran incorporant les diverses subvencions que s'han demanat des del consistori. "Creiem que és la millora manera de fer per ser més realistes", ha afirmat.

Entre les partides més importants del nou pressupost, destaquen la destinada al personal, amb la qual, i tal com ha aprovat el ple, els sous han augmentat un 2,5%. Per altra banda, també s'han incrementat en un 60% els recursos destinats als subministraments de llum i gas per tal que, segons ha declarat Cases, "no ens trobem amb factures que ens costin de pagar".
 
Respecte a les altres inversions, el consistori preveu una partida de 20.000 euros per a la millora de l'enllumenat públic; una altra de 20.000 per a l'arranjament del parc Flors Sirera; 5.000 euros per a eliminar els contenidors soterrats del carrer Magistrat Saura, així com 5.000 per a equipaments de l'Escola de Música. A més, els comptes recullen una inversió de 9.000 euros per realitzar millores a l'Espai Cultural La Lira, una partida de 4.000 euros per a materials de la Cavalcada dels Reis, així com 10.000 euros per a l'adquisició de material informàtic de telecomunicacions.


Pel que fa a les inversions no recollides als comptes, ja que depenen de les subvencions, l'alcaldessa ha destacat un projecte "molt ambiciós" que contempla arreglar íntegrament el centre històric de la ciutat. Els treballs consistirien en l'arranjament del clavegueram, del paviment, així com de l'enllumenat públic. El projecte, que encara està a l'espera d'obrir la convocatòria, comportaria una inversió de més d'1 milió d'euros.

Per altra banda, el consistori també està pendent d'una altra subvenció de 800.000 euros dels fons Next Generation per millorar l'eficiència energètica de l'edifici de l'ajuntament, així com una altra de 300.000 euros per arreglar el teulat de la Biblioteca Maria Barbal.
 
Els comptes han obtingut la llum verda gràcies als 7 vots favorables de l'equip de govern -format per ERC i Junts- i amb les 6 abstencions dels regidors de Compromís per Tremp. La regidora socialista Sílvia Romero ha lamentat que "any rere any veiem que estem amb un pressupost menor, potser el més baix des de fa molts anys". Romero també ha afirmat que als comptes "no hi ha reflectits projectes" ni tampoc "cap inversió en obres que són necessàries per al municipi". "Ens agradaria jugar a Roland Garros, i resulta que ens trobem jugant a tenis sols i contra la paret", ha indicat.

Maria Pilar Cases ha respost que "podríem haver fet un pressupost de 9 milions d'euros incloent subvencions que no sabem si arribaran". Tanmateix, l'alcaldessa ha assegurat que "això és enganyar-nos, i personalment no em sembla just". En aquest sentit, Cases ha dit que la idea "és anar a buscar totes les subvencions que puguem".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació