Dissabte, 27 d'abril de 2024
meteorologia

Canvi de temps amb fred d’hivern al Pallars: ruixats, vent i neu

La setmana dels barbuts ens recordarà que estem a l'hivern després d'un cap de setmana tranquil

Pallars Digital Pallars | 13 de gener de 2023 a les 15:52
Imatge del Pic de l'Orri des de l'estació de Port Ainé | Port Ainé
La setmana dels barbuts és tradicionalment la més freda de l'any i enguany ens recordarà que, malgrat tot, estem a l'hivern. Abans, però, ens espera un cap de setmana de calma i tranquil·litat amb temperatures relativament suaus. El canvi de temps arribarà diumenge a la tarda amb ruixats a les comarques del nord-est i vent al Pirineu, especialment a la vessant nord.
 

Farà fred aquest cap de setmana?


No, el cap de setmana mantindrà el temps anticiclònic dels darrers dies. Les temperatures seran suaus i, de fet, amb una certa tendència a l'alça. Tot i que pot glaçar en algunes valls del Pallars i interior del país, els migdies seran suaus amb temperatures per sobre de les habituals per l'època, especialment el dissabte.

I quan arribarà el canvi de temps?


El canvi de temps arribarà el diumenge a la tarda. Les temperatures començaran a baixar i la nevada es reactivarà a bona part del Pirineu i Prepirineu pallarès, especialment al vessant nord. La cota se situarà entorn de 1.200 metres, baixant cap als 1.000 i fins als 800 al vessant nord del Pallars Sobirà la Val d'Aran.

A la resta del país no s'esperen precipitacions generalitzades. Això sí, entre el diumenge a la tarda i dilluns al matí s'esperen ruixats a les comarques de Barcelona i Girona. No seran molt abundants ni generals, però en aquest context de sequera tota gota és benvinguda.

I la setmana vinent farà molt fred?


La setmana dels barbuts ara mateix sembla freda. S'esperen registres per sota de la mitjana, però habituals per un hivern normal. Això sí, dimarts s'espera una treva i no seria fins dimecres que tornarien a baixar les temperatures (tot i que és massa enllà per assegurar-ho).

Nevades? Sí, però només al Pirineu, especialment al vessant nord. A la resta del país vent –que augmenta la sensació de fred, però conté les temperatures- i poc més. 
 

La previsió del Meteocat


A continuació, la previsió completa del Servei Meteorològic de Catalunya.



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació