Dijous, 25 d'abril de 2024
sants innocents 2022

Tremp torna a celebrar l'Aixecada del Ninot amb plena normalitat

La Casa del Sol Naixent ha atorgat el 6è premi 'Llufaire de l'any' a la Colla Gegantera de Tremp

Pallars Digital Tremp | 29 de desembre de 2022 a les 09:15
La gran llufa dels Sants Innocents penjada del campanar de la Basílica de Valldeflors | Ajuntament de Tremp
Tremp ha pogut tornar a celebrar aquest dimecres amb normalitat la tradicional Aixecada del Ninot, organitzada per la Casa del Sol Naixent. Des de ben aviat, els membres de l'entitat s'han trobat a la plaça de la Creu per construir la gran llufa dels Sants Innocents, de 6 metres d'alt per 4 d'ample, mentre els més menuts de la ciutat han pogut gaudir d'un taller per fabricar les seves llufes.

A les 7 del vespre ha començat l'acte emblemàtic, que celebra els seus 46 anys d'existència. L'acte ha donat el tret de sortida amb una cercavila, on al ritme de la música s'ha arribat al lloc de l'Aixecada, on es troba la gran llufa gegant, que com ja és típic, ha estat cremada al final, just després que la figura hagi pujat i baixat acompanyada de la tonada del tati titeti.
 
També s'ha fet entrega d'un premi que enguany compleix els sis anys, el "Llufaire" de l'any, un guardó que la Casa del Sol Naixent decideix atorgar a una persona individual, una associació o un col·lectiu per reconèixer-los-hi la feina feta. Enguany, el guardó ha anat a parar a la Colla Gegantera de Tremp.

Les innocentades més destacades

 
Enguany diversos ajuntaments pallaresos també han volgut participar activament en el Dia dels Innocents publicant notícies, que tot i ser interessants i curioses, ha resultat ser innocentades força treballades. Una d'elles, segurament la més ambiciosa, ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Tremp, que va anunciar que el consistori i el Consell Comarcal del Pallars Jussà invertirien 340.000 euros per remodelar íntegrament el Parc del Pinell.

Un projecte que suposaria convertir la piscina municipal en coberta, la creació d'una zona d'esbarjo nocturn amb una carpa de festes, que el bar de la piscina pogués acollir festes com les de les discoteques Waikiki o Biloba, així com la construcció d'una zona de joc lliure basada en el mètode Montessori. Unes obres que estarien llestes el pròxim 27 de maig, el dia abans de les eleccions municipals. 
 

Imatge del tauler de la Ouija que va aparèixer a la porta de la Basílica. Foto: L'Hort d'Alzina


Encara a la capital del Pallars Jussà, la porta de la Basílica de Valldeflors es va despertar amb un nou element arquitectònic força curiós: un tauler del joc de la Ouija. De moment, es desconeix si l'objectiu era fer un particular homenatge a l'exbisbe de Solsona, Xavier Novell, i els seus "nous gustos" satànics, o bé per demanar un miracle i poder evitar així un possible descens en l'àmbit esportiu.
 
Mentrestant, a Sort tampoc es van quedar curts. L'Ajuntament va anunciar ahir que convertiria la futura biblioteca municipal en un bar i una sala de festes anomenada El Cafè del Castell. Una notícia que si hagués sigut certa, sense dubte hauria fet les delícies dels amants de la nit i la gresca, però al mateix temps també hauria infartat als més lectors.
 
I finalment, l'Ajuntament de la Pobla de Segur també va deixar anar una bomba. En aquest cas, i per a més inri, la notícia tenia a veure amb el refugi antiaeri de la plaça del Daldo. El consistori informava que s'havien descobert les restes d'unes antigues termes romanes, que datarien entre el segle II i I aC. Sembla que a la Pobla no en tenien prou amb els Raiers i les falles, i volien aspirar a aconseguir un altre segell de la Unesco.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació