Dissabte, 20 d'abril de 2024
Habitatge

Isona rehabilitarà les antigues escoles de Sant Romà per destinar-les a lloguer social

El consistori ja ha adjudicat les obres, per les quals es preveu una inversió de prop de 80.000 euros

Tomàs Garcia Espot Sant Romà d'Abella | 31 de desembre de 2022 a les 10:12
La idea és rehabilitar també les antigues escoles de Biscarri i de Benavent | GSV
L'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà rehabilitarà les antigues escoles de Sant Romà d'Abella per destinar l'edifici a lloguer social. En concret, el consistori vol habilitar dos habitatges a l'antiga casa del mestre, ja que es tracta d'un pis de grans dimensions, tal com ha explicat a Pallars Digital la seva alcaldessa, Rosa Amorós.

Les obres, que ja han estat adjudicades a una empresa del municipi, tindran un cost de gairebé 80.000 euros, i que en part estarà subvencionat pel Departament de Territori en el marc del pla pilot de la Generalitat per reactivar l’habitatge a les zones rurals. L'objectiu d'aquesta actuació, assegura l'alcaldessa, és que famílies joves amb fills s'hi puguin establir.

Per aquest motiu, un dels requisits que s'està valorant a l'hora d'accedir als pisos serà tenir un ofici. La raó, afirma Amorós, és la necessitat d'un relleu generacional pel que fa a les feines com les d'electricista, manyà o ferrer, cada cop més en desús. Emperò, la batllessa declara que les condicions encara no estan escrites, i que també tindran en compte aquelles parelles amb fills, fet que ajudaria a  augmentar la ràtio de l'escola.

A més, i tal com ha explicat a aquest diari, la intenció del consistori és rehabilitar també les antigues escoles de dos pobles més, concretament les de Benavent i Biscarri.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació