Dijous, 25 d'abril de 2024
Ramaderia

El Pallars rep més de 650.000 euros per conservar races autòctones

Els ajuts atorgats pel Departament d'Acció Climàtica beneficiaran 172 productors de les comarques pallareses

Pallars Digital Pallars | 16 de desembre de 2022 a les 11:03
Un ramader pallarès amb les seves ovelles | ZooMWest
El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural farà efectiu aquest divendres el pagament de 652.589 euros al Pallars corresponents a la campanya dels ajuts de conservació de races autòctones. En total, se'n beneficiaran 172 productors de les dues comarques, 132 del Pallars Jussà i 40 del Pallars Sobirà, que rebran 453.647 i 198.942 euros, respectivament.

En el conjunt de Catalunya, Acció Climàtica pagarà 1,6 milions de l'ajut per conservar races autòctones, que beneficarà a 449 productors de 26 comarques. Aquestes subvencions agroambientals, amb compromisos a cinc anys vista, s'emmarquen en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2020, amb cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader).
 
L'objectiu de ajut per a la conservació de races autòctones és el manteniment de la variabilitat genètica de les poblacions ramaderes catalanes i preservar de la desaparició aquelles races que formen part del patrimoni genètic i cultural del territori i, a més, constitueixen la base de les explotacions tradicionals, respectuoses envers l'entorn, i font de productes ramaders de qualitat, però que, en l'actualitat, no tenen prou rendibilitat econòmica.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació