Diumenge, 26 de maig de 2024
construcció

Surten a subhasta diversos pisos inacabats de Martinsa Fadesa a Espui

El grup immobiliari, que va entrar en concurs de creditors l'any 2008, es troba actualment en procés de liquidació

Pallars Digital Espui | 15 de desembre de 2022 a les 11:14
Les obres del complex hivernal d'Espui van quedar paralitzades el 2008 | ACN
Aquest mes han sortit a subhasta diversos pisos inacabats de l'immobiliària Martinsa Fadesa a Espui. Tal com ha avançat el diari Segre, es tracta de cinc habitatges, dues places d'aparcament i un local comercial situat al carrer Font de la Mantega, que tenen un preu de sortida de 90.000 euros. La subhasta d'aquest lot s'inscriu en el procés de liquidació de l'empresa, que l'any 2008 va entrar en concurs de creditors. El termini per presentar ofertes es tancarà a finals del proper mes de gener.

Durant els darrers anys ja s'han realitzat diverses subhastes, com per exemple l'any 2018, amb el sòl urbanitzable de la Vall Fosca i el camp de golf que havia de formar part del el macrocomplex turístic Mountain Resort. El projecte incloïa la construcció d'una estació d'esquí, el camp de golf, hotels i un miler d'habitatges, però va quedar interromput l'any 2008 a causa de la crisi i la fallida de l'empresa. 
 
Les diferents subhastes, però, deixaven de banda la també inacabada estació d'esquí de Vallfosca Interllacs, a Filià. Una decisió que en el seu moment va provocar el malestar tant dels veïns de la Vall Fosca com de l'Ajuntament de la Torre de Capdella

Una obra inacabada

 
El projecte Vallfosca Mountain Resort va quedar trucant l'any 2008 quan l'empresa va entrar en el concurs de creditors més gran de la història de l'estat espanyol. En aquell moment ja havien construït una part del complex. La immobiliària havia invertit 14 milions en l'estació d'esquí i ja havia instal·lat la base del telecabina, les pilones del remuntador, les conduccions per a canons de neu, les instal·lacions elèctriques i el drenatge de l'aigua residual. També es va arribar a construir el camp de golf, que mai es va fer servir; així com alguns dels edificis que havien d'acollir els habitatges. 
 
L'any 2016, l'aturada del projecte de la Vall Fosca va arribar al Tribunal Suprem. A partir de la fallida de l'empresa, Martinsa Fadesa va començar a rebre un seguit de denúncies dels veïns del territori. Dos d'aquestes denúncies, la de dues famílies que van vendre els seus terrenys a l'empresa amb l'acord que, un cop acabades les obres, se'ls hi donarien dos apartaments, va arribar a una de les instàncies més elevades de la justícia espanyola. 


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació